Dotychczas na touchach miałem zupełnie inny soft, od Wojtasa z tego forum.krycha88 wrote: Thu Nov 11, 2021 9:39 amPrzepraszam ale nie zrozumiałem, skąd założenie, że dla touche double muszą być 3 przekaźniki i 3 przyciski?srdz wrote: Thu Nov 11, 2021 9:28 am Po aktualizacji (z zupełnie innego softu) moje touche double muszą mieć ustawione 3 przekazniki i 3 przyciski, z tego przekaznik 1 i przycisk 1 sa wyłączone. Przy takiej konfiguracji w cloudzie widzę 2 przekazniki. Czy tak ma być ?
Widziałem, że było coś pisane o poprawce kolejności.
Ponadto teraz nie świeci się w ogóle i nie mogę się do niego podłączyć.
Systematycznie zacząłem aktualizować softy do Gui Generic aktualnego tj 4.2.15.
Wczoraj wieczorem, zaktualizowałem testową wersją toucha double, który stary soft od Wojtasa, musiałem go rzecz jasna dodać do clouda od nowa.
Zauważyłem, że fizycznie działa tylko jeden przycisk, a w cloud pojawił się też tylko jeden przekaznik/przycisk, więc wszedłem w ustawienia toucha i okazało się, że przekaznik 1 i przycisk 1 sa wyłączone, a przekaznik 2 i przycisk 2 mają te gpio, które wcześniej były dla przekaznika i przycisku 1.
Zmieniłem zatem ilość zarówno w przekaznikach jak i przyciskach na 3 i wtedy w cloudzie pojawiły się dwa i fizycznie zaczęły działać dwa.
Przed chwilą próbowałem zaktualizować z 4.2.15 do wczorajszej bety mojego toucha 3 przyciskowego dwuetapowo. Po aktualizacji przyciski migały i był konflikt. Zmieniłem na 4 przyciski i 4przekazniki (analogicznie do toucha double, który działa tak, jak powyżej opisane), przesunałem gpio z 3 na 4, z 2 na 3 i 1 na 2, a 1 wyłączyłem. Nadal był konflikt, zrobiłem restart i teraz nie świeci w ogóle, więc pewnie czeka mnie kabelek.
Mam nadzieję, że ta rozpiska będzie dla Ciebie zrozumiała i coś zaradzisz, dorzucam skriny, żebyś mógł na to spojrzeć.
Z góry dzięki.