Generalnie bardzo dziękuje. Dziś wgrałem na próbę i działa mam tylko jedną uwagę ale pewnie nie jest to już takie proste. Chciałbym aby była możliwość wyboru stanu zarówno stanu po resecie kolorów jaki i białego. Jak by dało się jeszcze określić jasność na jaką ma się włączyć dany kanał to już by była rewelacja.krycha88 wrote: Mon Mar 07, 2022 7:15 pmProśba spełnionaPietras81 wrote: Mon Mar 07, 2022 4:50 pm Ja bym poprosił przy sterowaniu RGBW o możliwość wyboru stanu po braku zasilania. Obecnie po braku zasilania przywraca do poprzedniego stanu. Ja bym chciał wybrać co ma być po wyłączeniu i ponownym załączeniu zasilania aby była opcja wlacz na określoną jasność wyrazona w np. % lub przywróć poprzedni stan. Chodzi mi o obsługę żarówek z esp. sterowanych włącznikiem bez modułów.Dodałem parametr umożliwiający określenie stanu RGBW po restarcie.
W ramach wyjaśnienia piszę po co mi oddzielnie możliwość wyboru. Soft mam wgrany do żarówki HYKKER RGBW 9 W działa ona tak że włączam ją i wyłączam włącznikiem odcinając jej zasilanie. Żarówka jeśli włączy się na max zarówno biały jaki i kolor grzeje się i pobiera dużo więcej niż deklarowane 9w, po czasie rozłącza esp i świeci ale nie ma jej w sieci. Mam obecnie zmodyfikowany soft który po resecie zapala tylko kanał biały i wszystko jest oki ale jak by się dało dodać powyższe rzeczy to pewnie nie tylko ja bym z tego skorzystał. Oczywiście nic na siłę jak się nie da łatwo tego zrobić to nie nalega.
Pozdrawiam Piotr