bialy wrote: Sat Oct 07, 2023 8:04 pm
EARU RDCBC2:

można spokojnie zrobić na supli, jeśli kolega Hrumque jest nadal zainteresowany, mogę opisać szczegóły jak to ogarnąć.
Jak nie ze mną, to ze społecznością się podziel
Jeśli chodzi o mnie, to znalazłem tańsze a fajniejsze rozwiązanie - sonoff POW Elite (20A) - i tasmota na nim... (z racji obslugi wyświetlania, suplę też mi się udało zrobić, ale ręcznie kleić pixeli i generatora znaków - mi się nie chciało) - dowcip polega na tym, że są w komputroniku (A przynajmniej na ich allegro) za ~55zł brutto, biorąc na fakturę - wychodzi taniej niż jakikolwiek chińczyk
Jedyny minus Sonoffa to fizyczna obudowa - to jest zupełnie niepomyślane na szynę din.
IMG_20231015_141231.jpg
IMG_20231015_141056.jpg
IMG_20231015_141025.jpg
Niby jest zapinka na szynę din - ale:
- moduł jest szeroki na 3 jednostki i jeszcze troszkę (duuużo w stosunku do 1S), a przy tym
- jest niski (wyświetlacz nie tylko nie wystaje przez otwór w rozdzielnicy, a jest sporo poniżej, w porównaniu do bezpieczników S, więc często jest w cieniu/nieczytelny/niewidoczny), a po zamknięciu obudowy rozdzielnicy :
- ani nie widać ledów (walić je, ale gorsze:)
- ani nie ma dostępu do przycisku On/Off sterującego ! (trzeba sobie "dziurkę na śrubokręt/długopis" wywiercić w rozdzielnicy, nad przyciskiem...)
na szczęście - druk3d i odpowiednio sensowniejsze mocowanie do szyny din gotowe

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.