konfiguracja dwóch sonoff

pykaman

Obecnie mam jeden sonoff podpięty do bramy garażowej. Leży sobie na napędzie bramy. Dodatkowo spięty jest do przekaźnika , który zawiera kabelki wchodzące z sterownika bramy. Wszystko leży razem plus z pół m kabli. Działa bez problemów. W przyszłości planuje jeszcze dwa sonoffy w garażu. Jeden do bramy przesuwnej , drugi do oświetlenia podjazdu , podbiki . Będą jakieś 3 m od tego pierwszego. Stąd moje pytanie o odległość . Światło będzie na harmonogram , więc nie chciałbym żeby się przy okazji zapalania/gaszenia światła otwierała się brama lub garaż jak nie będę w domu.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jak konstrukcja jest kiepskiej jakości to i kilometr od siebie nie poprawi jakości działania.
Nie bez powodów Sonoff-y nie przeszły certyfikacji CE.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
pykaman

Czyli testować i zobaczymy jak będzie
Dzidek

Proszę mi powiedzieć co i przez co jest zakłócane bo może jakiś ekran zastosować
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Dzidek wrote: Sat Oct 14, 2017 1:33 pm Proszę mi powiedzieć co i przez co jest zakłócane bo może jakiś ekran zastosować
Konstrukcja samych sonoff-ów pozostawia wiele do życzenia sama w sobie. Dlatego nie przeszła certyfikacji.
EMI i EMC to nie jest proste zagadnienie i problemy z nimi związane rozwiązuje się na etapie konstrukcyjnym.
Dodatkowo jeden egzemplarz sonoff-a nie jest równy drugiemu. Tam jest trochę ruletka.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Dzidek

Czyli zamówić następny i modlić się że będzie ok :D
Zamontuje go przy bramie jak sięgnie wifi możne się uda
Espablo

Dzidek wrote: Sat Oct 14, 2017 6:01 pm Czyli zamówić następny i modlić się że będzie ok :D
Zamontuje go przy bramie jak sięgnie wifi możne się uda
Na razie jesteśmy na etapie rozwiązywania problemów. Kupno nowego to już ostateczności.
Ten sosoff od bramy jest podłączymy do przycisków żeby można było manualnie otwierać i zamykać?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Dzidek

brama jest normalnie otwierana z pilota lub z przycisku
sonoff jest tylko do otwierania z telefonu
Espablo

Do otwierania i zamykania. Kliknij jeszcze raz w telefonie to się zamknie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Dzidek

:D :D :D :D to zamykać też można

Return to “Pomoc”