konfiguracja dwóch sonoff
-
pykaman
Obecnie mam jeden sonoff podpięty do bramy garażowej. Leży sobie na napędzie bramy. Dodatkowo spięty jest do przekaźnika , który zawiera kabelki wchodzące z sterownika bramy. Wszystko leży razem plus z pół m kabli. Działa bez problemów. W przyszłości planuje jeszcze dwa sonoffy w garażu. Jeden do bramy przesuwnej , drugi do oświetlenia podjazdu , podbiki . Będą jakieś 3 m od tego pierwszego. Stąd moje pytanie o odległość . Światło będzie na harmonogram , więc nie chciałbym żeby się przy okazji zapalania/gaszenia światła otwierała się brama lub garaż jak nie będę w domu.
-
Dzidek
Proszę mi powiedzieć co i przez co jest zakłócane bo może jakiś ekran zastosować
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Konstrukcja samych sonoff-ów pozostawia wiele do życzenia sama w sobie. Dlatego nie przeszła certyfikacji.Dzidek wrote: Sat Oct 14, 2017 1:33 pm Proszę mi powiedzieć co i przez co jest zakłócane bo może jakiś ekran zastosować
EMI i EMC to nie jest proste zagadnienie i problemy z nimi związane rozwiązuje się na etapie konstrukcyjnym.
Dodatkowo jeden egzemplarz sonoff-a nie jest równy drugiemu. Tam jest trochę ruletka.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Dzidek
Czyli zamówić następny i modlić się że będzie ok
Zamontuje go przy bramie jak sięgnie wifi możne się uda
-
Espablo
Na razie jesteśmy na etapie rozwiązywania problemów. Kupno nowego to już ostateczności.Dzidek wrote: Sat Oct 14, 2017 6:01 pm Czyli zamówić następny i modlić się że będzie ok![]()
Ten sosoff od bramy jest podłączymy do przycisków żeby można było manualnie otwierać i zamykać?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Dzidek
brama jest normalnie otwierana z pilota lub z przycisku
sonoff jest tylko do otwierania z telefonu
sonoff jest tylko do otwierania z telefonu
-
Espablo
Do otwierania i zamykania. Kliknij jeszcze raz w telefonie to się zamknie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.