Połączenie modułu do WiFi

toudip

Chyba musi byc cos w tym co mowisz, kojarze ze na poczatku sierpnia w liw-01 wlaczylem tryb aktualizacji i jakos od polowy sierpnia zaczal gubic polaczenie i problem z polaczeniem, czy na przelomie lipca sierpnia udostepnialiscie nowa wersje ? Moze wiekszosc osob nie robi aktualizacji i problem na starych softach nie wystepuje. Moze udostepnisz mi jakas stara wersje np. z tamtego roku i zobaczymy jak sie bd laczyc.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

To, że włączyłeś aktualizacje to nie znaczy, że się zaktualizował. Moduł sprawdza raz czy coś jest i wyłącza sprawdzanie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
xcszuwar

Dzisiaj zainstalowałem dodatkowy licznik mew Lite pod pompę ciepła celowo nie zmieniałem w nim oprogramowania jego wersja to 2.8.31. jestem w szoku bo ten licznik wstał praktycznie od razu a stary mew z wersją oprogramowania 2.8.52 do tej pory próbuje się zalogować .
Co wy na to

ps Sbw 01 też walczy o zalogowanie do wifi :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
xcszuwar
https://sobianowice.aqi.eco/pl

30 urządzeń Supla :) :D
pzygmunt

Zaktualizuj do 2.8.52
W 2.8.31 jest to samo SDK co w każdej obecnie dostępnej wyższej wersji. Jedyna różnica to od 2.8.51 włączone jest poszukiwanie najbliższego AP.
dydyrydy

Ja mam podobny problem, ale używam tylko Sonofów i dwa z nich mają właśnie problemy z łączeniem z WiFi. Kwestię zasięgu wykluczyłem, bo jeden z Sonofów jest przy głównym ruterze. Ruter to TPLink AX73. Urządzeń podłączonych do WiFi około 20. I pozostałe pracują poprawnie a dwa cały czas te same Sonofy raz na zielono, raz na czerwono :D
pzygmunt

Oddal testowo od routera
dydyrydy

Nie da rady, bo jest w skrzynce, ale drugi Sonof jest dalej i nie pomaga. Jeden to SV a drugi to Basic, oba na GuiGeneric, ale mam więcej SV i Basiców i tamte działają cały czas.
sherif14

Dołączę się też do tej dyskusji, bo mam ten sam problem z SBW-02/ANT (szczegółowy opis problemu i próby rozwiązania TUTAJ )
Dodam jeszcze takie dwie obserwacje: gdy wszystko świeci na zielono (w aplikacji i w przeglądarce) w momencie kliknięcia "otwórz" w sekundzie wszystko robi się czerwone i dalej już opisane wcześniej próby łączenia się supli z siecią.
I druga, może ma to jakiś związek z naszym problemem. Po podłączeniu supli bezpośrednio przy napędzie pogorszył mi się znacząco zasięg pilota. Podobno w tej wersji SWB nie było już tego problemu, dlatego zaznaczam, że u mnie jest.
pzygmunt

Wygląda na problem zasilania.
sherif14

Wątpię. Teraz mam podpiętą suplę do zasilacza zewnętrznego (12V DC, 1,66A, 20W), a wcześniej była podłączona do zasilania z napędu i działo się to samo. Te rozłączenia po próbie otwarcia bramy dzieją się raz na kilkanaście przypadków.

Return to “Pomoc”