Furtka + SBW 02 - rozłączanie po czasie
-
sherif14
Jak sprawdzić ten ping? Zasięg Supli na poziome dwadzieścia kilka procent. Natomiast gdy stoję ze smartfonem przy sterowniku zasięg jest prawie na max. Czy jest możliwe, że słaba wydajność zasilacza powoduje słaby zasięg Wifi Supli?
A czasem nie masz ustawionego hotspota na telefonie z taką samą nazwą sieci i hasłem jak w domu?sherif14 wrote: Mon Oct 10, 2022 5:38 pm ...
Natomiast gdy stoję ze smartfonem przy sterowniku zasięg jest prawie na max.
...
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
sherif14
Niestety cały czas ma problem z połączeniem. Ostatni status to Wifi connecting. Zasięg jest na pewno ok - wystawiłem specjalnie router z anteną ok. 5m od Supli, bez żadnych przeszkód po drodze. Przypomnę że zasilanie 24V pobieram z napędu Faac 740. Co jeszcze może być nie tak?
-
sherif14
Odświeże temat bo mam identyczny problem w zestawie SBW-02/ANT + napęd bramy przesuwnej Beninca.
Wszystko działa, zamykam bramę przez aplikację i dokładnie w momencie zakończenia ruchu bramy supla się rozłącza.
Wraca do połączenia gdy ponownie otworzę bramę z pilota.
Mam dwa pomysły: pisaliście, że to może wina słabego zasięgu zasięgu (obecnie mam ok. 10%).
Drugie podejrzenie to sposób podłączenia: teraz biorę zasilanie 12V z lewej listwy (dodaję zdjęcie - pomarańczowy i niebieski kabel) - czy tak jest ok?
![Image]()
Wszystko działa, zamykam bramę przez aplikację i dokładnie w momencie zakończenia ruchu bramy supla się rozłącza.
Mam dwa pomysły: pisaliście, że to może wina słabego zasięgu zasięgu (obecnie mam ok. 10%).
Drugie podejrzenie to sposób podłączenia: teraz biorę zasilanie 12V z lewej listwy (dodaję zdjęcie - pomarańczowy i niebieski kabel) - czy tak jest ok?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Przydał by się jakiś model tego napędu.sherif14 wrote: Thu Oct 16, 2025 2:14 pm Odświeże temat bo mam identyczny problem w zestawie SBW-02/ANT + napęd bramy przesuwnej Beninca.
![]()
Ale 1
Minimalny zasięg dla prawidłowego działania urządzenia to >30%. Przy twoich 10 i tak dobrze że się raz na jakiś czas podłączy.
To jest napewno do poprawy.
Ale 2
Bennica może mieć włączone jakieś oszczędzanie energii po zamknięciu. Sprawdź czy na module wtedy świeci lub miga zielona dioda.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
sherif14
Gdy powstaje problem dioda miga.
A czy ma znaczenie podłączenie do zacisków 12v zamiast 24v?
A czy ma znaczenie podłączenie do zacisków 12v zamiast 24v?