FAAC 740/741 z centralą 748D - sposób podłączenia SBW-02

Comingsoon

Dzien dobry

Czy mozna jakos zmienic w aplikacji widniejacy napis "Lokalizacja#2"?
Logowalem sie na clouda lecz nie znalazlem takiej opcji, byc moze jej nie ma wole sie upewnic. Chodzi mi dokladnie aby ten napis zmienic na inny

Pozdrawiam, licze na odpowiedz
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
matrix0606

Wchodzisz na clouda, u góry Lokalizacja, wybierasz daną lokalizację i zmieniasz jej nazwę.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP - Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk || GPU - XFX Radeon RX 6600 Speedster
CPU - Ryzen5 1400 3,2G || PSU - SPC Vero | L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

Możesz to zmienić również w aplikacji.
Kliknij i przytrzymaj wybraną lokalizację aż pojawi się monit o hasło do cloud. Wpisz hasło i możesz zmieniać.
Comingsoon

Super, dziekuje bardzo za odzew oraz pomoc, juz udalo sie zmienic dzieki Waszym radom :) milej niedzieli 👍
Comingsoon

Dzien dobry
Mam prosbe do Was. Jesli bedziecie miec chwile czasu i zechcecie odpowiedziec to super uciesze sie na pewno 
Chodzi mi o aktualizacje zamel SBW-02. Mianowicie sprawa wyglada tak ze aktualnie sterownik znajduje sie w automacie od bramy zamkniety, aby przeprowadzic aktualizacje musze za kazdym razem isc otworzyc automat dostac sie do sterownika i recznie wlaczyc tryb konfiguracyjny? Czy mozna to zrobic jakos zdalnie z clouda tak aby nie otwierac automatu itd? Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

W najnowszych wersjach firmware jest już taka możliwość, aby z poziomu Cloud przełączyć sterownik w tryb konfiguracyjny. Jednak jeśli nie masz jednego z nowszych firmware, to musisz zrobić to ostatni raz odkręcając obudowę napędu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Comingsoon wrote: Wed Dec 21, 2022 10:35 am Dzien dobry
Mam prosbe do Was. Jesli bedziecie miec chwile czasu i zechcecie odpowiedziec to super uciesze sie na pewno 
Chodzi mi o aktualizacje zamel SBW-02. Mianowicie sprawa wyglada tak ze aktualnie sterownik znajduje sie w automacie od bramy zamkniety, aby przeprowadzic aktualizacje musze za kazdym razem isc otworzyc automat dostac sie do sterownika i recznie wlaczyc tryb konfiguracyjny? Czy mozna to zrobic jakos zdalnie z clouda tak aby nie otwierac automatu itd? Pozdrawiam
Jest dodana możliwość przechodzenia w tryb konfiguracji z pozioma samego clouda. Zrób ostatni raz aktualizację i już nie będziesz musiał otwierać napędu.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Comingsoon

Okej dziekuje za informacje, mam juz widoczny taki komunikat w cloud. Czyli jesli dobrze rozumiem to teraz przechodze do clouda, uruchamiam tryb konfiguracyjny tam a sterownnik sam sprawdzi aktualizacje i jesli bedzie to ja pobierze, po czym uruchomi sie w trybie normalnym?
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Comingsoon wrote: Thu Dec 22, 2022 9:59 am Okej dziekuje za informacje, mam juz widoczny taki komunikat w cloud. Czyli jesli dobrze rozumiem to teraz przechodze do clouda, uruchamiam tryb konfiguracyjny tam a sterownnik sam sprawdzi aktualizacje i jesli bedzie to ja pobierze, po czym uruchomi sie w trybie normalnym?
Tak łatwo nie jest. Musisz podejść do sterownika, połączyć się z jego siecią Wi-Fi. Wejść z przeglądarki na adres 192.168.4.1 i dać YES przy firmware update, a następnie SAVE & RESTART.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
pawelp82

W dniu wczorajszym zamontowałem ZAMELA SBW-02/ANT do centrali FAAC740. Przez aplikację mogę wszystkim sterować, otwieranie/zamykanie, ale mam problem z zasięgiem pilotów. Łapią praktycznie przy samej bramie, albo w ogóle nie łapią (wcześniej ten problem nie występował). Widzę że w tym wątku jedna z osób miała ten problem, ktoś jeszcze czy to tylko pojedyncze przypadki?

Może to wina baterii w pilotach, sam już nie wiem, na wszelki wypadek zamówiłem nowe baterie i będę testować. Czy Supla może zakłócać działanie pilota?

Return to “ZAMEL SBW-02”