Wartości ujemne na liczniku, pomiar pompy ciepła
-
Salmar
Witam, zamontowałem u siebie już 3 licznik MEW 1 i mam problem bo wskazania mocy czynnej są ujemne. Sprawdziłem przekładniki, połączenie faz względem przekładników poprawne, prowadzenie przewodów... Licznik jest podłączony na obwodzie zasilającym pompę ciepła raczej pc nie produkuje prądu
Dodam że przewody przechodzące przez przekładniki są o przekroju 4mm2. Co dalej po raz kolejny odpinać wszystko i podłączać od nowa...? Dwa pozostałe liczniki działają poprawnie ale na innym przekroju przewodu bo 10mm2
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Salmar
Pompy jeszcze nie uruchomię ponieważ trwają jeszcze poprawki przez instalatora (pobiera tylko energię elektryczną do podtrzymania elektroniki pompy)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Salmar
Jakieś pomysły jak zniwelować ten błąd
w środek przekładnika można wstawić gumową tulejkę w celu ustabilizowania centralnie przewodu 4mm2
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
To nie jest konieczne.Salmar wrote: Sat Dec 17, 2022 5:47 pm Jakieś pomysły jak zniwelować ten błądw środek przekładnika można wstawić gumową tulejkę w celu ustabilizowania centralnie przewodu 4mm2
Ogólnie masz duże zużycie przez kilka dni, jeśli pompa nie pracuje.
Ogólnie powiedziałbym, abyś spradził przekładniki (kolejność I1, I2, I3 względem V1, V2, V3) oraz kierunek założynych przekładników.
Jeśli to sprawdzałeś już 3 razy
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Salmar
Fajnie jak by wierzyć licznikowi pompa ciepła produkuje mi prąd 
-
Salmar
Sprawdzałem 3 razy podłączenie - - > na przekładnikach w kierunku odbiornika tj. pc
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Na strzałki na przekładnikach nie patrz. Możesz mieć odwrotnie przewodu do MEW-a podłączone lub w samych przekładnikach mogą one byc odwrotnie.
viewtopic.php?t=8692
viewtopic.php?t=8692
SUPLA.... Nareszcie w domu.