Może to problem z telefonem? Masz aktualny system?
Sprawdź też na cloud czy masz tam dostępną historię i wykresy
Tutaj jest lista rejestrów które wykorzystujeRobert Błaszczak wrote: Sat Jan 14, 2023 1:38 pm Zgodnie z instrukcją swojego licznika: https://www.eastroneurope.com/images/up ... anual_.pdf są trzy rejestry dotyczące energii (kWh) - suma, energia pobrana, energia oddana. Pytanie do @krycha88, które rejestry są zaczytywane do Cloud? Wygląda, że do Cloud wysyła pierwszy rejestr Total active energy.
Wrzuciłem poprawkę, faktycznie wysyłałem TOTAL_ACTIVE_ENERGY.Z J wrote: Sat Jan 14, 2023 1:23 pm Koledzy,
dziś zaświeciło słonko i zdziwiło mnie, że mimo ujemnych W licznik energii oddanej nie drgnął.
Zajrzałem do licznika i oto co ujrzałem.
Supla wyświetla to co dostaje? Czy sama przelicza?
W aplikacji wygląda na sumę IN i OUT.
Pozdrawiam
Na urządzenie trzeba na nowo wgrać? Czy w chmurze?krycha88 wrote: Thu Jan 19, 2023 7:03 amWrzuciłem poprawkę, faktycznie wysyłałem TOTAL_ACTIVE_ENERGY.Z J wrote: Sat Jan 14, 2023 1:23 pm Koledzy,
dziś zaświeciło słonko i zdziwiło mnie, że mimo ujemnych W licznik energii oddanej nie drgnął.
Pozdrawiam
Musisz wgrać nowe oprogramowanie.Z J wrote: Thu Jan 19, 2023 8:02 am Na urządzenie trzeba na nowo wgrać? Czy w chmurze?
Powinno być import active energy i export active energy.
Nie znalazłem jeszcze czasu żeby zajrzeć do kodu a mam trochę utrudniony dostęp do urządzenia, żeby wgrać![]()
Cześć,krycha88 wrote: Thu Jan 19, 2023 7:03 amWrzuciłem poprawkę, faktycznie wysyłałem TOTAL_ACTIVE_ENERGY.Z J wrote: Sat Jan 14, 2023 1:23 pm Koledzy,
Pozdrawiam