Błędy w kompilacji Builder
-
wojtas567
Jest jeszcze jeden mały drobiazg, domyślnie pierwszy przycisk jest przypisany do pierwszego przekaźnika ale też i do LED RGBW. Jak mam ustawione PWM czerwonych led na 10% lekko świecą i włączę pierwszy przekaźnik to ledy mi gasną.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Gitman
jeśli chodzi o pwm to nie wiem nie używam i mam wyłączone, jeśli chodzi o zmianę stanu dla led to potwierdzam już działa tak jak powinno.
Dzięki @krycha88
Dzięki @krycha88
-
Gitman
Już nie będę zakładał nowego tematu więc zapytam tutaj.
@krycha88 czy istnieje szansa na dodanie obsługi modułu PN532 do GG
(wielka prośba)
@krycha88 czy istnieje szansa na dodanie obsługi modułu PN532 do GG
-
Kamil Ból
Spytam z ciekawości. Jaki masz pomysł na ten moduł ? 
-
Gitman
otwieranie drzwi i różne sceny. Mam kilka elektrozamków coś ala łucznik (nie takie jak w furtkach przy bramce
) działają świetnie dlatego wolałbym przyłożyć telefon lub kartę bo zanim wyciągnę telefon i odpalę apkę to już by były otwarte (a nfc w telefonie mam włączone praktycznie cały czas lub kartę można włożyć pod pokrowiec). Widgety raz działają raz nie dodatkowo jak jestem koło domu to telefon akurat postanawia w tym czasie próbować łączyć się moją siecią wifi i następuje zamulenie apki.
-
Kamil Ból
Bajeczka
Też myślałem o takich zamkach ale na razie się wstrzymałem
Schodzi nad tym wszystkim czasu brakuje 
-
Gitman
ja teraz pcham gdzie mogę zawsze mam problemy z takimi pomieszczeniami jak piwnica komórka, drzwi garażowe duw skrzydłowe i tak klucz w domu na wieszaku a to żona zagarnie i zabierze a to z pęczkiem kluczy w inny samochodzie i trzeba drałować z powrotem w brudnych buciorach przez cały dom a tak to se pomieszczenie w którym trzymam rowery otwieram włącznikiem na ścianie.
-
Kamil Ból
No to ten moduł zdał by egzamin. Poproś o niego w innym temacie bo tu może zaginąć i zapomną o nim.
viewtopic.php?t=10196
Na Święta Będzie
viewtopic.php?t=10196
Na Święta Będzie
-
slawek
W GG5.9.13 w ESP8266 jeśli dodam przycisk na GPIO0 to nie chce połączyć się z siecią, po wyłączeniu tego przycisku łączy "od strzała"...
Nie działa też RESTART - moduł się wiesza. Ten moduł to :
https://a.allegroimg.com/original/11824 ... SP12-4R-MV
Mam zadeklarowane 4 przekaźniki z warunkowaniem, 1-wire, oled i linki bezpośrednie. Testuję na zasilaniu 5V.
Mam zadeklarowane 4 przekaźniki z warunkowaniem, 1-wire, oled i linki bezpośrednie. Testuję na zasilaniu 5V.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Myślę, że to GPIO0 to przypadek. Czy na innym jest tak samo? Czy masz dodane AT? Co wyświetla się na UART?slawek wrote: Fri Feb 24, 2023 6:35 pm W GG5.9.13 w ESP8266 jeśli dodam przycisk na GPIO0 to nie chce połączyć się z siecią, po wyłączeniu tego przycisku łączy "od strzała"...
https://gui-generic-builder.supla.io/