djalex wrote: Tue Feb 28, 2023 12:18 am
Po pierwsze ten schemat jest bezsensowny choćby nie wiem ile razy mnożyć ilość obwodów. Jeszcze raz i od początku: do puszki A przychodzą dwie żyły: L i N? Jeśli tak jest to z puszki A wychodzi ile żył do lampy? Ile żył do puszki B? Wszystkie z B są połączone tylko z A czy z B również idą do lampy? Jakie łączniki schodowe: pojedyńcze czy podwójne?
Przyznaję się do zaćmienia (lub do późniejszego objawienia i to twoja w tym zasługa)

Rozpatrywałem jeden obwód świetlny i brakowało przewodów natomiast twoja uwaga, zupełnie słuszna, że się nie spotyka pojedynczych przewodów dała do myślenia. Dlatego zacząłem pisać o drugim obwodzie. Prawdodpodobnie są to bliźniacze obwody tylko światło jest w nieco innym miejscu wyprowadzone i teraz to zaczyna mieć sens pod warunkiem osuplowania obu obwodów. Pełny schemat na 99% wygląda tak (no może jeszcze nie pełny bo tam gdzieś krąży jeszcze wiele przewodów):
Beznazwy-1.png
czyli mamy pomiędzy punktami 4 żyły: i możemy włożyć podwójny moduł w puszki A i jeden przewód na N do światła, a trzy na przyciski (s1, s2 i np. L) albo moduł do puszki B i przewody L, N oraz s1, s2 - z powrotem do puszki A
Pytanie z poprzedniego posta: Jaki byście polecili zatem moduł podwójny, żeby była opcja automatu schodowego (czyli do wgrania gg)?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.