Doszedłem teraz do takie etapu że potrafię sterować lampą z poziomu aplikacji i jednym górnym przyciskiem. Niestety dolny nie reaguje.
Chyba nie pisałem wcześniej ale ja te schodowe mam Bistabilne (chyba to się nazywa) muszę na dole włączam na górze wyłączam i na odwrót.
Spróbuje coś narysować bo już mi ręce opadają.
Potrzeba pomoc mROW02 + Schodowy
-
Przytoczony przez @pzygmunt schemat dotyczy wyłączników bistabilnych właśnie więc podłącz jak na schemacie i będzie działać.
-
-
Stan obecny:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
A tak podpinam moduł
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Zmieniłeś typ wejścia na "Bistabilne" na 192.168.4.1 ?
-
Tak jest dobrze. Widocznie w niewłaściwe miejsca w samym łączniku podpiąłeś. Co to za model łączników?
-
Prawdopodobnie masz gdzieś pomieszane przewody na włącznikach, daj zdjęcie tych włączników, tak żeby było widać opisy.
Jeśli masz na włącznikach z tyłu oznaczenie L przy jednym z trzech przyłączy to upewni cię czy napewno masz do jednego podpięte zasilanie L a do drugiego włącznika wyjście na IN1 w sterowniku.
Najlepiej dodaj parę zdjęć z obecnego połączenia, tak żeby było widać jeden i drugi łącznik.
Jeśli masz na włącznikach z tyłu oznaczenie L przy jednym z trzech przyłączy to upewni cię czy napewno masz do jednego podpięte zasilanie L a do drugiego włącznika wyjście na IN1 w sterowniku.
Najlepiej dodaj parę zdjęć z obecnego połączenia, tak żeby było widać jeden i drugi łącznik.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Jak tak patrze na jedno z pierwszych zdjęć które zamieściłeś z widokiem na łącznik to wydaje mi się że przewód brązowy powinien być wpięty tam gdzie jest niebieski - zamień je