Potrzeba pomoc mROW02 + Schodowy

wojcik.jak
Posts: 20
Joined: Sun Apr 02, 2023 1:55 pm
Location: Gliwice

Post

Doszedłem teraz do takie etapu że potrafię sterować lampą z poziomu aplikacji i jednym górnym przyciskiem. Niestety dolny nie reaguje.

Chyba nie pisałem wcześniej ale ja te schodowe mam Bistabilne (chyba to się nazywa) muszę na dole włączam na górze wyłączam i na odwrót.

Spróbuje coś narysować bo już mi ręce opadają.
djalex
Posts: 515
Joined: Fri Dec 20, 2019 10:59 pm
Location: Rydułtowy

Post

Przytoczony przez @pzygmunt schemat dotyczy wyłączników bistabilnych właśnie więc podłącz jak na schemacie i będzie działać.
wojcik.jak
Posts: 20
Joined: Sun Apr 02, 2023 1:55 pm
Location: Gliwice

Post

djalex wrote: Mon Apr 03, 2023 2:12 pm Przytoczony przez @pzygmunt schemat dotyczy wyłączników bistabilnych właśnie więc podłącz jak na schemacie i będzie działać.
mówimy o tym schemacie?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
wojcik.jak
Posts: 20
Joined: Sun Apr 02, 2023 1:55 pm
Location: Gliwice

Post

Stan obecny:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
wojcik.jak
Posts: 20
Joined: Sun Apr 02, 2023 1:55 pm
Location: Gliwice

Post

A tak podpinam moduł
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18617
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Zmieniłeś typ wejścia na "Bistabilne" na 192.168.4.1 ?
wojcik.jak
Posts: 20
Joined: Sun Apr 02, 2023 1:55 pm
Location: Gliwice

Post

pzygmunt wrote: Mon Apr 03, 2023 3:01 pm Zmieniłeś typ wejścia na "Bistabilne" na 192.168.4.1 ?
Tak
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
djalex
Posts: 515
Joined: Fri Dec 20, 2019 10:59 pm
Location: Rydułtowy

Post

wojcik.jak wrote: Mon Apr 03, 2023 2:52 pm A tak podpinam moduł
Tak jest dobrze. Widocznie w niewłaściwe miejsca w samym łączniku podpiąłeś. Co to za model łączników?
robertklepacki94
Posts: 1011
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

Prawdopodobnie masz gdzieś pomieszane przewody na włącznikach, daj zdjęcie tych włączników, tak żeby było widać opisy.
Jeśli masz na włącznikach z tyłu oznaczenie L przy jednym z trzech przyłączy to upewni cię czy napewno masz do jednego podpięte zasilanie L a do drugiego włącznika wyjście na IN1 w sterowniku.

Najlepiej dodaj parę zdjęć z obecnego połączenia, tak żeby było widać jeden i drugi łącznik.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
djalex
Posts: 515
Joined: Fri Dec 20, 2019 10:59 pm
Location: Rydułtowy

Post

Jak tak patrze na jedno z pierwszych zdjęć które zamieściłeś z widokiem na łącznik to wydaje mi się że przewód brązowy powinien być wpięty tam gdzie jest niebieski - zamień je

Return to “ZAMEL mROW-02”