Niestety, po odpięciu fotokomórek, zworce z 24 na 25 na 26 nadal to samo.
Brama się otwiera, lecz nie da się jej zamknąć. Czy brakuje nadal z 25 do 26?
Obecna fotka poniżej.
SBW-02 + Beninca Heady nie działa :(
-
BJN
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
23,24 ja mam z przekaźnika Supli (krótkie zwarcie do otwarcia/zamknięcia) - Twój szary i brązowy
24,25 - zworka
25,26 - z czujek (nc) więc powinieneś zewrzeć 25 i 26 a nie 24,25
PS
Na wyświetlaczu widać jeden element. W mojej nowej płycie było kilka takich co sprawiało, że odczyt wartości był nieczytelny. Wymienili mi w ramach gwarancji
24,25 - zworka
25,26 - z czujek (nc) więc powinieneś zewrzeć 25 i 26 a nie 24,25
PS
Na wyświetlaczu widać jeden element. W mojej nowej płycie było kilka takich co sprawiało, że odczyt wartości był nieczytelny. Wymienili mi w ramach gwarancji
-
BJN
Kreska widoczna na wyświetlaczu to błąd fotokomórek. Po ich wypięciu wyświetlacz jest czysty.
Takie połączenie również nie powoduje, że brama się zamyka z aplikacji.
Nic już chyba nie wymyślimy. Chciałem bardzo serdecznie wszystkim podziękować za chęć pomocy.
Będę próbował jeszcze pomęczyć producenta.
Dziękuję,
Nic już chyba nie wymyślimy. Chciałem bardzo serdecznie wszystkim podziękować za chęć pomocy.
Dziękuję,
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Nie poddawaj się! Gdzie masz teraz podłączony odbiornik pilota (na zdjęciu nie widzę)?BJN wrote: Wed Jul 05, 2023 9:13 am Kreska widoczna na wyświetlaczu to błąd fotokomórek. Po ich wypięciu wyświetlacz jest czysty.
Dziękuję,
-
BJN
Po telefonicznej konsultacji z producentem - sukces 
Bardzo chciałem podziękować obsłudze z Beninca Polska, profesjonalne podejście do sprawy
Podłączenie wygląda obecnie tak jak na zdjęciu. Funkcja która dodatkowa została wyłączona to: Phtc
Jedynie o co mogę jeszcze podpytać to jak sprawić aby widać było stan otwarcia i zamknięcia?
Nie jest to niezbędne ale może się przydać.
Dzięki
Bardzo chciałem podziękować obsłudze z Beninca Polska, profesjonalne podejście do sprawy
Podłączenie wygląda obecnie tak jak na zdjęciu. Funkcja która dodatkowa została wyłączona to: Phtc
Jedynie o co mogę jeszcze podpytać to jak sprawić aby widać było stan otwarcia i zamknięcia?
Nie jest to niezbędne ale może się przydać.
Dzięki
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
BJN
Mostek z 15 na 16 nie działa. W sensie nie zmienia się ani nie pokazuje żaden status.
Ale za to polecenia Siri działają w formie linków bezpośrednich, bardzo dobrze i jest to bardzo wygodne
Ale za to polecenia Siri działają w formie linków bezpośrednich, bardzo dobrze i jest to bardzo wygodne
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Bez czujnika otwarcia niektóre funkcje mogą działać niewłaściwie (harmonogramy, alexa, google home, automatyczne zamykanie bramy).
Podłączy multimetr do 16 i 17 ustawiony na detekcję zwarcia. W zależności od tego czy brama jest zamknięta czy otwarta do pomiędzy tymi zaciskami powinno być przejście lub nie. Jeśli to nie działa właściwie to zadzwoń do Beninca i zapytaj dlaczego nie działa wyjście SC.
Podłączy multimetr do 16 i 17 ustawiony na detekcję zwarcia. W zależności od tego czy brama jest zamknięta czy otwarta do pomiędzy tymi zaciskami powinno być przejście lub nie. Jeśli to nie działa właściwie to zadzwoń do Beninca i zapytaj dlaczego nie działa wyjście SC.
SUPLA.... Nareszcie w domu.