SBW-02 + Beninca Heady nie działa :(

BJN

Niestety, po odpięciu fotokomórek, zworce z 24 na 25 na 26 nadal to samo.
Brama się otwiera, lecz nie da się jej zamknąć. Czy brakuje nadal z 25 do 26?

Obecna fotka poniżej.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

23,24 ja mam z przekaźnika Supli (krótkie zwarcie do otwarcia/zamknięcia) - Twój szary i brązowy
24,25 - zworka
25,26 - z czujek (nc) więc powinieneś zewrzeć 25 i 26 a nie 24,25
PS
Na wyświetlaczu widać jeden element. W mojej nowej płycie było kilka takich co sprawiało, że odczyt wartości był nieczytelny. Wymienili mi w ramach gwarancji
BJN

Kreska widoczna na wyświetlaczu to błąd fotokomórek. Po ich wypięciu wyświetlacz jest czysty.
Takie połączenie również nie powoduje, że brama się zamyka z aplikacji.
Nic już chyba nie wymyślimy. Chciałem bardzo serdecznie wszystkim podziękować za chęć pomocy.

Będę próbował jeszcze pomęczyć producenta.

Dziękuję,
uchnast.michal

BJN wrote: Wed Jul 05, 2023 9:13 am Kreska widoczna na wyświetlaczu to błąd fotokomórek. Po ich wypięciu wyświetlacz jest czysty.
Takie połączenie również nie powoduje, że brama się zamyka z aplikacji.
Nic już chyba nie wymyślimy. Chciałem bardzo serdecznie wszystkim podziękować za chęć pomocy.

Będę próbował jeszcze pomęczyć producenta.

Dziękuję,
Nie poddawaj się! Gdzie masz teraz podłączony odbiornik pilota (na zdjęciu nie widzę)?
BJN

Po telefonicznej konsultacji z producentem - sukces :)
Bardzo chciałem podziękować obsłudze z Beninca Polska, profesjonalne podejście do sprawy :)

Podłączenie wygląda obecnie tak jak na zdjęciu. Funkcja która dodatkowa została wyłączona to: Phtc

Jedynie o co mogę jeszcze podpytać to jak sprawić aby widać było stan otwarcia i zamknięcia?
Nie jest to niezbędne ale może się przydać.

Dzięki
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Podłącz zacisk 16 do A1 lub zrób mostek pomiędzy 15, a 16.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
BJN

Mostek z 15 na 16 nie działa. W sensie nie zmienia się ani nie pokazuje żaden status.

Ale za to polecenia Siri działają w formie linków bezpośrednich, bardzo dobrze i jest to bardzo wygodne :)
pzygmunt

Bez czujnika otwarcia niektóre funkcje mogą działać niewłaściwie (harmonogramy, alexa, google home, automatyczne zamykanie bramy).
Podłączy multimetr do 16 i 17 ustawiony na detekcję zwarcia. W zależności od tego czy brama jest zamknięta czy otwarta do pomiędzy tymi zaciskami powinno być przejście lub nie. Jeśli to nie działa właściwie to zadzwoń do Beninca i zapytaj dlaczego nie działa wyjście SC.
uchnast.michal

W benince jest tak że podczas zamykania/otwierania sygnał jest pulsacyjny (16,17).
pzygmunt

To akurat nie jest problem.

Return to “ZAMEL SBW-02”