v23.07 - powiadomienia

Mmof
Has thanked: 34 times
Been thanked: 4 times

SOYER wrote: Fri Jul 21, 2023 7:27 pm
pzygmunt wrote: Fri Jul 21, 2023 6:04 pmCoś więcej ?
Najpierw trzeba wpisać tą druga wartość a potem tą pierwszą.
Inaczej, jeśli najpierw wpiszemy tą pierwszą, to wtedy ta druga nie może być większa.
Już kilka dni temu to zauważyłem. Zapomniałem napisać.
Tak jak SOYER pisze jeżeli wpiszemy przed cyframi które się wpisują z automatu inne a potem usuniemy ostatnie wtedy zmienimy tak zwaną histerezę powiadomień innej możliwość nie ma jest to błąd w Cloud możesz to zweryfikować @pzygmunt ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zapraszam na Facebook do wspólnej pomocy mniej zawansowanym użytkownikom Supla.
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Robert Błaszczak wrote: Fri Jul 21, 2023 8:47 pm Dlatego też powstał taki serwis jak Pushover. Bo było/jest zapotrzebowanie na inny sposób realizacji powiadomień PUSH. Przyzwyczailiśmy się do Pushovera, i teraz chcielibyśmy to samo w Supli.
Trzeba pamiętać, że jest i zawsze będzie różnica między aplikacją dedykowaną praktycznie wyłącznie do powiadomień, a Suplą, która nigdy nie będzie miała takich samych możliwości i funkcji :)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Basmar

adrian4477 wrote: Fri Jul 21, 2023 8:38 pm
Basmar wrote: Fri Jul 21, 2023 8:26 pm pytanie, czy możnaby natywnie wbudować inny dźwięk powiadomiania dla aplikacji Supla?
To również jest do ustawienia w systemie android.
Problem w tym że ma ja sam ma 3 telefony każdy innej firmy i dźwięki są różne w Pushover był jeden ten sam dźwięk na powiadomienia inny niż wbudowany systemowy.

Dodatkowo Żona ma 2 telefony i jak supla się rozdzwoni to miliony różnych dzięków.

Ktoś zapyta po co kilka telefonów..
.
Już tłumaczę

Prywatny, służbowy, prywatny polski

To samo Żona
No i cały plan spalił na panewce :cry:
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Przepraszam, bo trochę nie tak to ująłem i można to źle zrozumieć. Ja mam świadomość, że pewnych kwestii nie da się ogarnąć, bo obsługa natywnego PUSH jest zależna od usług Google/Apple, itp., itd. Dlatego tam, gdzie potrzebuję zmiany dźwięku lub historii powiadomień stosuję Pushover. Nikt go przecież nie wyłączył. Zastosowałem formę "my", "chcielibyśmy" pisząc o użytkownikach nie mających wiedzy, jak realizowane są wiadomości PUSH w Androidzie/iOS. Człowiek przyzwyczaja się do dobrych rozwiązań i chciałby mieć to samo, tylko natywnie. Ale ja już wcześniej pisałem w którymś z postów, że aby mieć funkcjonalność jak w Pushover, to należałoby zaimplementować całego Pushovera do aplikacji Supla.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Basmar

Robert Błaszczak wrote: Fri Jul 21, 2023 9:06 pm Przepraszam, bo trochę nie tak to ująłem i można to źle zrozumieć. Ja mam świadomość, że pewnych kwestii nie da się ogarnąć, bo obsługa natywnego PUSH jest zależna od usług Google/Apple, itp., itd. Dlatego tam, gdzie potrzebuję zmiany dźwięku lub historii powiadomień stosuję Pushover. Nikt go przecież nie wyłączył. Zastosowałem formę "my", "chcielibyśmy" pisząc o użytkownikach nie mających wiedzy, jak realizowane są wiadomości PUSH w Androidzie/iOS. Człowiek przyzwyczaja się do dobrych rozwiązań i chciałby mieć to samo, tylko natywnie. Ale ja już wcześniej pisałem w którymś z postów, że aby mieć funkcjonalność jak w Pushover, to należałoby zaimplementować całego Pushovera do aplikacji Supla.
Jestem za a nawet przeciw.

Podobnie jak było z ikonami, coś tam na boku z YoMan em sklecilismy, w międzyczasie Supla pracowała już nad biblioteka ikon.

Teraz modne są fuzje, domeny.pl razem z cybercostam to dlaczego nie Supla i Pushover?

Nie wiem jak Wy ale ja widzę Suple na szczycie systemów Smart home. Bo to ruch społeczny prowadzony przez wybitnych ludzi.

P.s. Dzień bez wazeliny to dzień stracony.
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Robert Błaszczak wrote: Fri Jul 21, 2023 9:06 pm Przepraszam, bo trochę nie tak to ująłem i można to źle zrozumieć. Ja mam świadomość, że pewnych kwestii nie da się ogarnąć, bo obsługa natywnego PUSH jest zależna od usług Google/Apple, itp., itd. Dlatego tam, gdzie potrzebuję zmiany dźwięku lub historii powiadomień stosuję Pushover. Nikt go przecież nie wyłączył. Zastosowałem formę "my", "chcielibyśmy" pisząc o użytkownikach nie mających wiedzy, jak realizowane są wiadomości PUSH w Androidzie/iOS. Człowiek przyzwyczaja się do dobrych rozwiązań i chciałby mieć to samo, tylko natywnie. Ale ja już wcześniej pisałem w którymś z postów, że aby mieć funkcjonalność jak w Pushover, to należałoby zaimplementować całego Pushovera do aplikacji Supla.
Zgadza się :). Natomiast zarówno dźwięki, jak i historia jest w planach ;).

Ja tylko dodam, że mam telefon z Android 13 i tam ustawienia dźwięków z pushover są całkowicie ignorowane przez system. Jedyne dźwięki, jakie pojawiają się u mnie przy powiadomieniach, to są te, które w ustawieniach systemowych danej apki przypiszę samemu na telefonie.
Także skoro nawet dźwięki z pushover u mnie nie działają, to obstawiam, że jakiekolwiek ustawienie w Supli też tego u mnie nie zmieni.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Basmar

To kiedy głosowanie na theme sound dla Supla?
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Ja np ustawiłem sobie dźwięk czytanego lektora
"Uwaga. Powiadomienie Supla, odczytaj wiadomość"
I wszyscy się dziwią co to jest 😁
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

kiedyś był słynny dzwonek do telefonu który się ustawiało komuś na np. smsa: "Twoja kobieta cie namierza" ;)
YoMan

YoMan wrote: Fri Jul 21, 2023 10:21 pm kiedyś był słynny dzwonek do telefonu który się ustawiało komuś na np. smsa: "Twoja kobieta cie namierza" ;)
Teraz Supla nas namierza.

Return to “Nowości”