"Czujnik otwarcia" powinien zmianiać swój stan, gdy brama otworzy się choćby na kilka centymetrów. Podobnie, druga zmiana stanu, gdy brama się całkowicie zamknie.
Jeśli używałbyś tam np. kontaktronu, to ten kontaktron mógłbyś zamontować tak, że załącza się przy całkowitym zamknięciu bramy. Wtedy ten kontaktron możesz podłączyć do obu wejść na SBW. Jedno wejście ustawiasz jako czujnik otwarcia bramy, a drugie jako czujnik otwarcia furtki.Sk_uter wrote: Tue Sep 19, 2023 12:11 pm Ogólnie to chciałbym coś takiego:
1. Jeden moduł z otwieraniem bramy oraz funkcji bramki (czy tam drugiej bramy, aby szło wybrać czujnik w dwóch wejściach), aktualnie nie mogę wybrać 1 czujnika do dwóch kanałów, czy to dałoby się zrobić?
Wtedy lekkie otwarcie bramy, pokaże, że brama i furtka są otwarte. Całkowite zamknięcie pokaże że brama i furtka są zamknięte.
Z tego co opsiałeś, to aktualne zachowanie poprawnie informuje o zamknięciu. Chcesz aby całkowicie zamknięta brama pokazywała stan "zamknięta" w aplikacji. Następnie napisałeś, że nawet jak się lekko otworzy, to pokazuje, że jest otwarta. Czyli jak się całkowicie zamknie, to pokazuje, że jest zamknięta. Także pewnie tutaj miałeś coś innego na myśliSk_uter wrote: Tue Sep 19, 2023 12:11 pm 2. Czy idzie tak podłączyć napęd, aby informował mnie jak cała brama będzie zamknięta to zmienił stan w aplikacji na zamknięte? Bo teraz jest, że lekko się otworzy to w aplikacji mam, że jest otwarta.
Każde kolejne urządzenie podłączane do napędu, zużywa trochę prądu. Musisz sprawdzić ile prądu pobiera SBW-01, a ile SBW-02 (i ewentualnie inne urządzenia, jakie masz do napędu podłączone). Następnie w instrukcji napędu musisz sprawdzić jakie jest maksymalne dopuszczalne obciążenie dla osprzętu podłączanego do napędu.Sk_uter wrote: Tue Sep 19, 2023 12:11 pm 3. Późniejsza dodatkowa opcja, bo będę obok instalował skrzynkę z czujnikiem i tutaj mam już przygotowane moduł SBW-01 ewetualnie mogę go zamienić na 02 i tutaj prąd mogę dać z napędu bramy, aby nie kombinować z dodatkowymi zasilaczami? No i zostanie mi 1 czujnik czy mógłbym go wykorzystać jako czujnik pośredni do otwierania bramy?
Jeśli napęd pozwala na podłączenie urządzeń o mocy większej niż suma mocy pobieranej przez dodatkowy osprzęt, to możesz tam podłączyć to kolejne SBW.
Pytanie, do czego potrzebujesz to dodatkowe SBW?
Czujniki z innych SBW, możną w Cloud ustawić do innego kanału sterującego na innym SBW - jedynie funkcja musi się zgadzać.