Też testuję 2 kanały termostatu na moim esp32 i zgadzam się z Robertem. Fajnie to działa, tylko przyciski z drugiego ekranu niepotrzebnie zmieniają pierwszy ekran, a za to nie zmieniają nic na drugimrobertklepacki94 wrote: Mon Oct 09, 2023 4:10 pmFaktycznie, inne oledy mam na 99 jasności i nigdy tego nie testowałem.krycha88 wrote: Mon Oct 09, 2023 12:34 pmTo jest wartość przygaszenia, jak wciśniesz przycisk to ekran się wybudzi do pełnej jasności.robertklepacki94 wrote: Mon Oct 09, 2023 12:32 pm A to jest tak że wartość ,,jasność ekranu" którą definiuje się w GG to jest wartość po przygaszeniu ? Ja chyba omylnie to rozumiem i myślałem że to jest faktyczna wartość jasności i zawsze ustawiałem 99%.
Teraz tak dla zabawy ustawiłem sobie na wemosie 2 kanały termostatu i nawet to fajnie działa jak się doda osobny przycisk do przewijania ekranu, pytanie czy szło by tak zrobić żeby przyciski od zwiększania/zmniejszania/ przełączanie trybu były aktywne tylko dla wyświetlanego termostatu.
Czyli w skrócie mam 2 termostaty na jednej płytce i jeden komplet przycisków do obsługi + dodatkowy przycisk do przełączania ekranu i w zależności który termostat ustawię to tym steruje.
W tym przypadku 2 termostatów lub więcej zaczyna się robić bałagan.
Co z drugim termometrem, gdzie go wyświetlać? Sam nie wiem.