O pożarach nie, ale o kradzieżach już słychać
Kopiowanie pilota 433 mhz zamel
-
klew
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 137 times
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
klew wrote: Wed Oct 18, 2023 12:39 pmO pożarach nie, ale o kradzieżach już słychać. Ogólnie jeśli coś jest na stały kod, to trzeba założyć, że każdy kto będzie chciał, będzie mógł to otworzyć.
Ale jeżeli ktoś założył niestandardową bramę z dodatkowymi zabezpieczeniami antywłamaniowymi i na dodatek trzyma jeszcze jakieś cenne rzeczy w garażu (typu rower za 50kzł) to nie sądzę, że kombinuje z kopiowaniem pilota tylko w zestawie z bramą jest sterowanie odzwierciedlające stopień zabezpieczenia bramy. Ja osobiście mogę zostawiać wszystkie bramy otwarte. Co najwyżej ktoś mi wypije piwo z lodówki
YoMan
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
@YoMan - zjedz snickersa
przejęcie nieautoryzowanej kontroli nad urządzeniami nie zawsze moze nieść konsekwencje w postaci kradzieży itp itd. A co w przypadku gdyby "ktoś" to zrobił aby zrobić na zlość, dla jaj i będzie się bawił np otwierając bramę. Też niemiła okoliczność.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Jestem pełen wiary w ludzkośćdjalex wrote: Wed Oct 18, 2023 2:32 pm @YoMan - zjedz snickersaprzejęcie nieautoryzowanej kontroli nad urządzeniami nie zawsze moze nieść konsekwencje w postaci kradzieży itp itd. A co w przypadku gdyby "ktoś" to zrobił aby zrobić na zlość, dla jaj i będzie się bawił np otwierając bramę. Też niemiła okoliczność.
jestem "sobą" ale snickersy czasem jadam
Oczywiście, że włam może się zdarzyć ale w przeszłości kiedy się zdarzył to nic nie pomogło, weszli profesjonaliści i poradzili sobie ze wszystkim gładziutko. Na nudzących się gnojków faktycznie pomoże ....
YoMan