Kopiowanie pilota 433 mhz zamel

klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

YoMan wrote: Wed Oct 18, 2023 12:37 pm
djalex wrote: Tue Oct 17, 2023 11:18 pm Brama na kod stały to troche igranie z ogniem.
Dlaczego? Nie słyszałem o żadnych pożarach z powodu stałego kodu ...
O pożarach nie, ale o kradzieżach już słychać ;). Ogólnie jeśli coś jest na stały kod, to trzeba założyć, że każdy kto będzie chciał, będzie mógł to otworzyć.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

klew wrote: Wed Oct 18, 2023 12:39 pm
YoMan wrote: Wed Oct 18, 2023 12:37 pm
djalex wrote: Tue Oct 17, 2023 11:18 pm Brama na kod stały to troche igranie z ogniem.
Dlaczego? Nie słyszałem o żadnych pożarach z powodu stałego kodu ...
O pożarach nie, ale o kradzieżach już słychać ;). Ogólnie jeśli coś jest na stały kod, to trzeba założyć, że każdy kto będzie chciał, będzie mógł to otworzyć.
;) się przedrzeźniam ... bo ja akurat nie widzę żadnego powodu takiego zabezpieczania się. Jeżeli chodzi o bramę wjazdową to każdy wchodzi jak chce .. przeskoczyć płot to nic trudnego. Jeżeli chodzi natomiast o garaż ... jeżeli ktoś sobie poradzi z uruchomieniem auta bez kluczyka to zakładam, że każda standardowa brama nie stanowi najmniejszych problemów. Poza tym często jest jeszcze alarm, który trzeba unieszkodliwić.
Ale jeżeli ktoś założył niestandardową bramę z dodatkowymi zabezpieczeniami antywłamaniowymi i na dodatek trzyma jeszcze jakieś cenne rzeczy w garażu (typu rower za 50kzł) to nie sądzę, że kombinuje z kopiowaniem pilota tylko w zestawie z bramą jest sterowanie odzwierciedlające stopień zabezpieczenia bramy. Ja osobiście mogę zostawiać wszystkie bramy otwarte. Co najwyżej ktoś mi wypije piwo z lodówki :) a jak weźmie auto, to oznacza, że z ulicy też by zabrał. (Mam nadzieję tylko że weźmie moje, bo jak z żoną zadrze ....to ja go bronić nie będę)
YoMan
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

@YoMan - zjedz snickersa :P przejęcie nieautoryzowanej kontroli nad urządzeniami nie zawsze moze nieść konsekwencje w postaci kradzieży itp itd. A co w przypadku gdyby "ktoś" to zrobił aby zrobić na zlość, dla jaj i będzie się bawił np otwierając bramę. Też niemiła okoliczność.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

djalex wrote: Wed Oct 18, 2023 2:32 pm @YoMan - zjedz snickersa :P przejęcie nieautoryzowanej kontroli nad urządzeniami nie zawsze moze nieść konsekwencje w postaci kradzieży itp itd. A co w przypadku gdyby "ktoś" to zrobił aby zrobić na zlość, dla jaj i będzie się bawił np otwierając bramę. Też niemiła okoliczność.
Jestem pełen wiary w ludzkość :)
jestem "sobą" ale snickersy czasem jadam ;) ... po prostu nie mam takich obaw ale jeżeli ktoś ma to przecież jest sporo rozwiązań do wyboru.
Oczywiście, że włam może się zdarzyć ale w przeszłości kiedy się zdarzył to nic nie pomogło, weszli profesjonaliści i poradzili sobie ze wszystkim gładziutko. Na nudzących się gnojków faktycznie pomoże ....
YoMan

Return to “Pomoc”