Tak dokładnie, tak iPhone aplikacja najnowsza beta.klew wrote: Sun Nov 05, 2023 7:44 pmOk. Z tego co widzę, to stan na każdym kanale jest prezentowany poprawnie, tylko w widoku grupowym w apce jest źle, tak?kurus wrote: Sun Nov 05, 2023 7:24 pmklew wrote: Sun Nov 05, 2023 7:07 pm
Wrzuć screeny z aplikacji, bo nie rozumiem za bardzo o co chodzi
https://drive.google.com/file/d/1F0IPg9 ... agkEJbZfoc
Używasz iPhone?
mSLW-01 oraz mSLW-02 - testy
-
kurus
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
To raczej nie wina temperatury tranzystorów.tomkowski wrote: Thu Nov 02, 2023 10:11 am Cześć,
Proponuję w tym wątku umieszczać obserwacje i wyniki testów dla mSLW-01 oraz mSLW-02.
Otrzymałem właśnie przesyłkę więc "na gorąco" pierwsze wrażenia i kilka uwagBędę edytował ten post dodając kolejne informacje.
Przesyłka oczywiście zapakowana bezpiecznie, Opakowanie modułu robocze więc bez nadruków. Jeśli miałbym na coś zwrócić uwagę, to na wypełnienie w postaci niezliczonej ilości plastikowych woreczków
Bądźmy "zieloni", bądźmy "SUPLA" !
1698916873848.jpg
Sam moduł:
02.jpg
Pierwsze co rzuciło mi się w oczy, to mało wyraźny grawer - może to kwestia oświetlenia, a może partia testowa tak ma, ale musiałem mocno wzrok wysilać by odczytać wszystkie informacje.
Druga sprawa - jako, że moduł nie jest klejony, to nie byłem w stanie oprzeć się pokusie zajrzenia do środka. Poziom miniaturyzacji niesamowity, PCB z ESP na złączu - mega!
Jedyne co mnie nieco zaniepokoiło, to przytopiona labelka na dolnej stronie płytki. Wyraźnie stopiona w miejscu, gdzie dotykała tranzystorów. Nie wiem na ile ta naklejka jest niepalna, ale tak duży skurcz świadczy chyba o dość wysokiej temp.
1698916873886.jpg
c.d.n.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
kiler88
- Been thanked: 1 time
Ja dopiero wczoraj wieczorem miałem chwilę żeby podłączyć nowy nabytek. Z tego co zauważyłem, to chyba muszę wymienić zasilacz, bo widać efekt migotania diód, ale było coś na rzeczy już na poprzednim sterowniku. Druga kwestia jest taka, że po zmniejszeniu jasności jest widoczne delikatne przejście rozłożone w czasie, a przy zwiększaniu tak jakby jest natychmiastowe, albo niezauważalnie krótkie. Mówię o zmianie suwakiem w apce, innych opcji jeszcze nie testowałem. No i dla mnie nadruk też jest trochę nieczytelny, trzeba odpowiednio ustawić moduł do światła.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Możesz sprawdzić sobie ledy bezpośrednio na zasilaczu, aby zobaczyć czy to miganie tam też występuje.kiler88 wrote: Mon Nov 06, 2023 9:40 am Ja dopiero wczoraj wieczorem miałem chwilę żeby podłączyć nowy nabytek. Z tego co zauważyłem, to chyba muszę wymienić zasilacz, bo widać efekt migotania diód, ale było coś na rzeczy już na poprzednim sterowniku. Druga kwestia jest taka, że po zmniejszeniu jasności jest widoczne delikatne przejście rozłożone w czasie, a przy zwiększaniu tak jakby jest natychmiastowe, albo niezauważalnie krótkie. Mówię o zmianie suwakiem w apce, innych opcji jeszcze nie testowałem. No i dla mnie nadruk też jest trochę nieczytelny, trzeba odpowiednio ustawić moduł do światła.
Odnośnie rozjaśniania i ściemniania, to szybkość jest różna zależnie od "odległości". Na mniejszych jest to robione trochę wolniej, na większych trochę szybciej. Algorytm pewnie nie jest idealny. Jeśli to rzeczywiście źle u Ciebie wygląda, to wrzuć może filmik, aby było widać jak to się zachowuje.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
kiler88
- Been thanked: 1 time
Kupię dzisiaj nowy zasilacz, żeby od razu mieć pewność.klew wrote: Mon Nov 06, 2023 10:27 am Możesz sprawdzić sobie ledy bezpośrednio na zasilaczu, aby zobaczyć czy to miganie tam też występuje.
Odnośnie rozjaśniania i ściemniania, to szybkość jest różna zależnie od "odległości". Na mniejszych jest to robione trochę wolniej, na większych trochę szybciej. Algorytm pewnie nie jest idealny. Jeśli to rzeczywiście źle u Ciebie wygląda, to wrzuć może filmik, aby było widać jak to się zachowuje.
Rozjaśnianie i ściemnianie robiłem na tej samej "odległości", ale wieczorem postaram się coś więcej przetestować.
-
kurus
Co to znaczy od odległości? Chodzi o obciążenie przez led kanału?klew wrote: Mon Nov 06, 2023 10:27 am
-
klew
Chodzi o jasność, którą ustawiasz. Jeśli jest 60% i ustawiasz 70% to odległość to 10%kurus wrote: Tue Nov 07, 2023 7:24 pmCo to znaczy od odległości? Chodzi o obciążenie przez led kanału?klew wrote: Mon Nov 06, 2023 10:27 am
-
adrian4477
- Has thanked: 3 times
A jak wygląda sterowanie jasnością kanału? Szerokość wypełnienia jest zmieniana skokowo, czy u mnie jest jakiś problem?
Suwając po pasku jasności mam takie przeskoki jasności jakby była ona zmieniana z krokiem co 10%, średnio to wygląda.
Przypuszczam że kwestia "wartości kroku" na suwaku, bo przy włączaniu/wyłączaniu przyciskiem jasność zmienia się płynnie.
Suwając po pasku jasności mam takie przeskoki jasności jakby była ona zmieniana z krokiem co 10%, średnio to wygląda.
Przypuszczam że kwestia "wartości kroku" na suwaku, bo przy włączaniu/wyłączaniu przyciskiem jasność zmienia się płynnie.
-
klew
Powinno być płynnie.adrian4477 wrote: Tue Nov 07, 2023 8:23 pm A jak wygląda sterowanie jasnością kanału? Szerokość wypełnienia jest zmieniana skokowo, czy u mnie jest jakiś problem?
Suwając po pasku jasności mam takie przeskoki jasności jakby była ona zmieniana z krokiem co 10%.
Natomiast nie wiem do końca co robisz. Może coś przycina na komunikacji od apki do urządzenia?
Jak dajesz od razu 0 do 100% to masz płynne przejście?
-
adrian4477
- Has thanked: 3 times
Jadąc powoli i płynnie(bez zatrzymywania) paluchem po suwaku góra-dół widać że jasność paska zmienia się z jakimś krokiem - skokowo. Widać to szczególnie przy najniższej jasności.klew wrote: Tue Nov 07, 2023 8:27 pmPowinno być płynnie.adrian4477 wrote: Tue Nov 07, 2023 8:23 pm A jak wygląda sterowanie jasnością kanału? Szerokość wypełnienia jest zmieniana skokowo, czy u mnie jest jakiś problem?
Suwając po pasku jasności mam takie przeskoki jasności jakby była ona zmieniana z krokiem co 10%.
Natomiast nie wiem do końca co robisz. Może coś przycina na komunikacji od apki do urządzenia?
Jak dajesz od razu 0 do 100% to masz płynne przejście?