Testowałem na TX i na NodeMCU działa poprawnie.Leszekbialy wrote: ↑Sun Nov 26, 2023 6:54 pmPin TX nie jest chyba dobrym wyborem dla wejścia 1W raczej RX powinien służyć jako wejściedaw34 wrote: ↑Sun Nov 26, 2023 4:56 pm Mam pytanie sonoff touch triple ds podłączony na TX. Nie chce wstać -- więc postanowiłem go zaktualizować do najnowszego GG, dalej nic dodaje rezystor 4,7k dalej nic już 3 dzień i kilka różnych ds. Gdzieś wyczytałem że dodanie 10k pomaga i otóż pomogło ale wartość którą wskazuje ds to jakieś 30.8 stopnia i tak się wacha od 30.4-31 Stopni. spotkał się ktoś z tym ? Postanowiłem zmniejszyć trochę rezystor i połączyłem w szereg 4.7k i 1k dzięki temu uzyskałem trochę więcej niż 4.7 a mniej niż 10. Ale wskazania ds to dalej 30 gdzie powinno być 21 stopni.
Z RX jest większy problem, bo jeżeli na na PCB jest konwerter URART-USB (np CH340 albo CP2101) to na wejściu RX (ESP) jest wyjście (pewnie przez jakiś mały rezystor) wyjścia konwertera. I tu jest problem. Moim zdaniem z dwojga złego lepiej na TX niż na RX, Chyba ze na płycie nie ma konwertera UARRT