Tak soft jest z GGklew wrote: Sat Nov 25, 2023 3:20 pmZnowu pudło? ;DAdrianK95 wrote: Sat Nov 25, 2023 3:16 pm Siemka wszystkim, dzisiaj wgrałem nowy termostat wszystko działa poprawnie z wyświetlaczem oled tylko nie działa:
1.korekta dla sensorów. na cloud wywala błąd zegara i nie da się nic zrobić i wraca do wartości jaką ma ds
2.zmniejszanie temp. nie działa na przycisku na wszystkich GPIO sprawdzałem i jest to samo dodawanie normalnie działa
czy ktoś ma podobny problem ?
Zgaduję, że wrzuciłeś soft GG?
Termostat DIY do testowania :)
-
AdrianK95
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
To przed napisaniem w odpowiednim dziale sprawdź czy na pewno dla każdego przycisku ustawiłeś odpowiedni numer przekaźnika w twoim wypadku będzie to 1AdrianK95 wrote: Sat Nov 25, 2023 5:03 pmTak soft jest z GGklew wrote: Sat Nov 25, 2023 3:20 pmZnowu pudło? ;DAdrianK95 wrote: Sat Nov 25, 2023 3:16 pm Siemka wszystkim, dzisiaj wgrałem nowy termostat wszystko działa poprawnie z wyświetlaczem oled tylko nie działa:
1.korekta dla sensorów. na cloud wywala błąd zegara i nie da się nic zrobić i wraca do wartości jaką ma ds
2.zmniejszanie temp. nie działa na przycisku na wszystkich GPIO sprawdzałem i jest to samo dodawanie normalnie działa
czy ktoś ma podobny problem ?
Zgaduję, że wrzuciłeś soft GG?
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
AdrianK95
Mnie bardziej interesuje ta korekta sensora czemu wywala błąd i nie da się dać -2 stopniekrycha88 wrote: Sat Nov 25, 2023 5:38 pmTo przed napisaniem w odpowiednim dziale sprawdź czy na pewno dla każdego przycisku ustawiłeś odpowiedni numer przekaźnika w twoim wypadku będzie to 1![]()
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Korektę robisz od strony clouda, ta od strony urządzenia już jest nie wspierana i będzie trzeba ja niestety wyrzucić.AdrianK95 wrote: Sat Nov 25, 2023 5:42 pmMnie bardziej interesuje ta korekta sensora czemu wywala błąd i nie da się dać -2 stopnie
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
AdrianK95
O to dziękuję za informację już myślałem że coś robię nie tak . Ale ze strony clouda nie widzę tam korekty temp żeby z 24 zmienić na 22 bo taka mam różnicekrycha88 wrote: Sat Nov 25, 2023 5:45 pmKorektę robisz od strony clouda, ta od strony urządzenia już jest nie wspierana i będzie trzeba ja niestety wyrzucić.AdrianK95 wrote: Sat Nov 25, 2023 5:42 pmMnie bardziej interesuje ta korekta sensora czemu wywala błąd i nie da się dać -2 stopniekrycha88 wrote: Sat Nov 25, 2023 5:38 pm
To przed napisaniem w odpowiednim dziale sprawdź czy na pewno dla każdego przycisku ustawiłeś odpowiedni numer przekaźnika w twoim wypadku będzie to 1![]()
-
AdrianK95
Dobrze już to ogarnąłem dziękuję za pomoc wszystkimAdrianK95 wrote: Sat Nov 25, 2023 5:53 pmO to dziękuję za informację już myślałem że coś robię nie tak . Ale ze strony clouda nie widzę tam korekty temp żeby z 24 zmienić na 22 bo taka mam różnice
-
seebee
Witam,
a podpowiecie mi jak się dobrać do Setpointów ustawianych w apce. temperatury zadane i histerezy.
mam komunikację z pompą ciepła po serialu i chciałbym móc wykorzystać możliwości termostatu ale do wirtualnych zmiennych, które wyślę sobie po serialu do sterownika pompy.
wtedy nie będę musiał używać wirtulanego buttona do dodawania/odejmowania stałej wartości do setpointa tylko od razu wartość będę mieć z apki.
pozdrawiam
a podpowiecie mi jak się dobrać do Setpointów ustawianych w apce. temperatury zadane i histerezy.
mam komunikację z pompą ciepła po serialu i chciałbym móc wykorzystać możliwości termostatu ale do wirtualnych zmiennych, które wyślę sobie po serialu do sterownika pompy.
wtedy nie będę musiał używać wirtulanego buttona do dodawania/odejmowania stałej wartości do setpointa tylko od razu wartość będę mieć z apki.
pozdrawiam
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
https://github.com/SUPLA/supla-device/b ... base.h#L75seebee wrote: Wed Nov 29, 2023 9:04 am Witam,
pozdrawiam
Temperatury są wszędzie przekazywane jako int16_t w jednostkach 0,01 stopnia C. Np. 2150 to 21,5 stopnia.
Aktualnie klasa HVAC nie jest przystosowana do integracji, tylko zawsze działa jako termostat pełną gębą
Najlepsze suple dla Twojego domu