Zawyżanie wyników przez MEW-01.
-
calypsoo
Brakujące screeny : Faza 3 i Suma
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
calypsoo
Pompa pracuje napewno bo w domu ciepło
minimalne wartości zużycia widać tylko na 2F ale to napewno nie są wartości zużycia prądu przez PC. Przekażę ten link elektrykowi bo to nie ja podłączałem. Jeżeli chodzi o kolor kontrolek to czerwony jest ok tzn ten model tak ma ? ( na fimach na YT świeca na zielono).
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Takie zerowe wskazania na fazie 1 i 3 sugerują, że tam nie ma podłączonych przekładników prądowych, albo coś na podłączeniu nie styka.calypsoo wrote: Thu Dec 14, 2023 8:17 am Pompa pracuje napewno bo w domu ciepłominimalne wartości zużycia widać tylko na 2F ale to napewno nie są wartości zużycia prądu przez PC. Przekażę ten link elektrykowi bo to nie ja podłączałem. Jeżeli chodzi o kolor kontrolek to czerwony jest ok tzn ten model tak ma ? ( na fimach na YT świeca na zielono).
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Oczywiście że czerwony kolor jest ok. Gdzie widziałeś na YT żeby swieciły na zielono?calypsoo wrote: Thu Dec 14, 2023 8:17 am Pompa pracuje napewno bo w domu ciepłominimalne wartości zużycia widać tylko na 2F ale to napewno nie są wartości zużycia prądu przez PC. Przekażę ten link elektrykowi bo to nie ja podłączałem. Jeżeli chodzi o kolor kontrolek to czerwony jest ok tzn ten model tak ma ? ( na fimach na YT świeca na zielono).
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Tak jak koledzy pisali już wcześniej, może to być błędne podłączenie przewodów od tych dwóch przekładników. Np. dwa przewody podkręcone są pod ten sam zacisk. Mnie się to raz przytrafiło, co prawda nie na dwóch, ale na jednej fazie. Przewód się podwinął i wszedł nie tam gdzie było jego miejsce. Druga opcja, mniej prawdopodobna, to uszkodzone przekładni.calypsoo wrote: Wed Dec 13, 2023 11:05 pm Witam, mam pytanie (jestem laikiem) odnośnie MEW-01 3F LITE, dzisiaj założony jako podlicznik do pompy ciepła, zainstalowany w SUPLA. Mam dwa pytania: 1. czy to normalne , że 3 diody od faz świecą cały czas na czerwono (czy to normalny kolor pracy bo dioda od połączenia WiFi jest zielona) ? 2. W aplikacji SUPLA w opcji "Energia czynna pobrana" zapisywane są wartości kWk tylko na Faza 2, na Faza 1 i 3 cały czas 0,00 kWk - czy to też normalny objaw ? czy coś jest nie tak podłączone ?
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
calypsoo
Był elektryk i stwierdził, że podłączenie jest ok a odczytów nadal brak. Czy można jeszcze jakoś inaczej zweryfikować czy to jednak błędne podłączenie czy może wadliwe urządzenie ?
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Jeżeli elektryk tak stwierdził to nie pozostaje nic innego jak wymiana urządzenia. Możesz go przesłać do mnie. Sprawdzę i wymienię.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27
-
calypsoo
Same urządzenie czy komplet z przekładnikami ?