Termostat

djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Czyli najpopularniejszy gwint. A może zdejmij tę głowicę żeby potwierdzić
DoktorPio

Termostat fajna sprawa dużo funkcji i możliwości. Tyle że nie ma prostego ustawienia które dało by nam możliwość ustawienia np. Temperatury przy jakiej ma się załączyć przekaźnik np. 20*C i temperatury przy jakiej ma sie wyłączyć np 50*C No chyba że ja tej możliwości nie widzę :shock:
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

DoktorPio wrote: Sun Dec 17, 2023 5:27 pm Termostat fajna sprawa dużo funkcji i możliwości. Tyle że nie ma prostego ustawienia które dało by nam możliwość ustawienia np. Temperatury przy jakiej ma się załączyć przekaźnik np. 20*C i temperatury przy jakiej ma sie wyłączyć np 50*C No chyba że ja tej możliwości nie widzę :shock:
Czemu chcecie włączać przy 20 i wyłączać przy 50? Czym sterujecie?
Termostat ma trzymać zadaną temperaturę. Histerezę można ustawić
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
cr4y

No jak ustawiasz 35 stopni i histerezą 15, no chyba że się mylę, bo "weekend"

Edit.
Wracając do mojego, zrobiłem reset po powrocie i pomógł temperatury widoczne, ale nie o to chodzi.
dario

Witam. Na czym polega funkcjonalność termostatu Supla w trybie: RÓŻNICOWY?
Potrzebuję takiego termostatu, który by załączał przekaźnik w momencie pojawienia się określonej przeze mnie RÓŻNICY temperatury pomiędzy dwoma czujnikami. Czy jest to możliwe w Supli? Próbuję na różne sposoby, lecz takiej funkcjonalności jeszcze nie znalazłem. :-(
Typowy1

Hej,
Używam termostatu na 3 urządzeniach i ogólnie super, czego mi brakuje to możliwość włączenia/wyłączenia termostatu z poziomu harmonogramów supla i google home (zeby dostępny był włącznik on off tak jak w apce po przesunięciu w lewo/prawo albo na urządzeniu na fizycznym guziku).

Chyba że jest na to jakieś obejście? Bo na ten moment urządzenia nie pokazują się w google home i w harmonogramach.
2x D1 mini, 2x Sonoff Basic, 3x Sonoff S26, 1x Sonoff SV, 1x Sonoff 4ch Pro R3, 1x Sonoff Touch
Kilka projektów w trakcie realizacji :D
mmiikk
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Mnie brakuje sterowanie wg wartości średniej obu podłączonych termometrów
dawidd
Been thanked: 1 time

hej, ile można zrobić termostatów na 1 esp32? Czy jest to jakoś ograniczone czy ile pinow tyle esp32 da rade obsłużyć?
rotkeh

Dobrałem się do nowego termostatu i wszystko pięknie chodzi przy sterowaniu pompą C O . Jednak przydałoby się na dodatkowym termometrze ustawienie minimalnej temperatury źródła do załączenia pompy C O (włączenia/wyłączenia termostatu). W przypadku gdy korzystamy z bufora ciepła albo w piecu spadnie temperatura poniżej pewnej wartości. To bez potrzeby pompa C O gania wodę . Moim zdaniem taka funkcja zwiększyłaby funkcjonalność termostatu przy wykorzystaniu w układach grzewczych lub chłodniczych. :)
[email protected]

Chciałem zastosować termostat do zdalnego sterowania piekarnikiem. Niestety nie można zadawać temperatury powyżej 75stC. Jest jakiś powód dla, którego nie można by odpuścić nastawy do np. 300stC?

Return to “Ogólna dyskusja”