Termostat
-
DoktorPio
Termostat fajna sprawa dużo funkcji i możliwości. Tyle że nie ma prostego ustawienia które dało by nam możliwość ustawienia np. Temperatury przy jakiej ma się załączyć przekaźnik np. 20*C i temperatury przy jakiej ma sie wyłączyć np 50*C No chyba że ja tej możliwości nie widzę 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Czemu chcecie włączać przy 20 i wyłączać przy 50? Czym sterujecie?DoktorPio wrote: Sun Dec 17, 2023 5:27 pm Termostat fajna sprawa dużo funkcji i możliwości. Tyle że nie ma prostego ustawienia które dało by nam możliwość ustawienia np. Temperatury przy jakiej ma się załączyć przekaźnik np. 20*C i temperatury przy jakiej ma sie wyłączyć np 50*C No chyba że ja tej możliwości nie widzę![]()
Termostat ma trzymać zadaną temperaturę. Histerezę można ustawić
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
cr4y
No jak ustawiasz 35 stopni i histerezą 15, no chyba że się mylę, bo "weekend"
Edit.
Wracając do mojego, zrobiłem reset po powrocie i pomógł temperatury widoczne, ale nie o to chodzi.
Edit.
Wracając do mojego, zrobiłem reset po powrocie i pomógł temperatury widoczne, ale nie o to chodzi.
-
dario
Witam. Na czym polega funkcjonalność termostatu Supla w trybie: RÓŻNICOWY?
Potrzebuję takiego termostatu, który by załączał przekaźnik w momencie pojawienia się określonej przeze mnie RÓŻNICY temperatury pomiędzy dwoma czujnikami. Czy jest to możliwe w Supli? Próbuję na różne sposoby, lecz takiej funkcjonalności jeszcze nie znalazłem.
Potrzebuję takiego termostatu, który by załączał przekaźnik w momencie pojawienia się określonej przeze mnie RÓŻNICY temperatury pomiędzy dwoma czujnikami. Czy jest to możliwe w Supli? Próbuję na różne sposoby, lecz takiej funkcjonalności jeszcze nie znalazłem.
-
Typowy1
Hej,
Używam termostatu na 3 urządzeniach i ogólnie super, czego mi brakuje to możliwość włączenia/wyłączenia termostatu z poziomu harmonogramów supla i google home (zeby dostępny był włącznik on off tak jak w apce po przesunięciu w lewo/prawo albo na urządzeniu na fizycznym guziku).
Chyba że jest na to jakieś obejście? Bo na ten moment urządzenia nie pokazują się w google home i w harmonogramach.
Używam termostatu na 3 urządzeniach i ogólnie super, czego mi brakuje to możliwość włączenia/wyłączenia termostatu z poziomu harmonogramów supla i google home (zeby dostępny był włącznik on off tak jak w apce po przesunięciu w lewo/prawo albo na urządzeniu na fizycznym guziku).
Chyba że jest na to jakieś obejście? Bo na ten moment urządzenia nie pokazują się w google home i w harmonogramach.
2x D1 mini, 2x Sonoff Basic, 3x Sonoff S26, 1x Sonoff SV, 1x Sonoff 4ch Pro R3, 1x Sonoff Touch
Kilka projektów w trakcie realizacji
Kilka projektów w trakcie realizacji
-
rotkeh
Dobrałem się do nowego termostatu i wszystko pięknie chodzi przy sterowaniu pompą C O . Jednak przydałoby się na dodatkowym termometrze ustawienie minimalnej temperatury źródła do załączenia pompy C O (włączenia/wyłączenia termostatu). W przypadku gdy korzystamy z bufora ciepła albo w piecu spadnie temperatura poniżej pewnej wartości. To bez potrzeby pompa C O gania wodę . Moim zdaniem taka funkcja zwiększyłaby funkcjonalność termostatu przy wykorzystaniu w układach grzewczych lub chłodniczych. 
-
[email protected]
Chciałem zastosować termostat do zdalnego sterowania piekarnikiem. Niestety nie można zadawać temperatury powyżej 75stC. Jest jakiś powód dla, którego nie można by odpuścić nastawy do np. 300stC?