Dzięki Wielkie! Działakrycha88 wrote: Sun Dec 17, 2023 2:51 pm Wrzuciłem możliwość określenia zakresu pracy termostatu. Ale tutaj drobna uwaga ona aktualnie synchronizuje się tylko przy pierwszej rejestracji urządzenia lub przy zmianie funkcji termostatu. Więc jeżeli zmienicie zakres to będziecie musieli usunąć urządzenie i je zarejestrować ponownie.
Wsparcie dla Termostatu
-
Karol1103
-
mickarp
znów mnie podkusiło zaktualizować jeden termostat z 7.7.21 do najnowszej 7.8.14 i tym razem termostat nie działa tzn. nie można go włączyć, temperatura jest zawsze ustawiona na 0st. po zmianie temp i tak wraca do 0st. Dodam, że w harmonogramie po aktualizacji zniknęły wszystkie temperatury w kolorowych ikonkach. Czy coś zrobiłem źle?
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
W najnowszej wersji została dodana możliwość określenia maksymalnej i minimalnej wartości termostatu to pewnie się pogryzło z tym, że do tej pory było to zaszyte w kodzie na sztywno. Więc pewnie trzeba skonfigurować urządzenie ponownie i je zarejestrować do clouda.mickarp wrote: Tue Dec 19, 2023 9:16 am znów mnie podkusiło zaktualizować jeden termostat z 7.7.21 do najnowszej 7.8.14 i tym razem termostat nie działa tzn. nie można go włączyć, temperatura jest zawsze ustawiona na 0st. po zmianie temp i tak wraca do 0st. Dodam, że w harmonogramie po aktualizacji zniknęły wszystkie temperatury w kolorowych ikonkach. Czy coś zrobiłem źle?
EDIT:
Wprowadziłem w 7.8.15 zabezpieczenie przed taką sytuacją.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
mickarp
Dziękuje za szybką reakcje, teraz działa poprawnie.
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Cześć, nie było mnie jakiś czas:( Wybaczcie jeśli już odpowiedź się pojawiła ale nie udało mi się znaleźć. Pośrednio dotyczy termostatu, który jak widzę prężnie się rozwija. Mianowicie esp32 BT i czytanie z termometrów Xiaomi. Jest szansa na obsługę w GG? Z góry dzięki.
-
kurus
@krycha88 pamiętasz jak poprawiałeś obsługę oled dla esp32s2? I jest on ustawiony na interfejsie i2c2 wcześniej nie chciał działać i na tym drugim interfejsie obniżyłeś taktowanie czy coś.. i wszystko działa ok ale teraz zauważyłem już drugi raz że, jak moduł ma większy uptime jakoś 5 dni i więcej to wyświetlacz zaczyna klatkować odświeża się wolno.. da tu się coś poprawić? W czasie tej jego pracy nie wchodzę w zakładkę i2c modułu, bo wejście w nią jak pisałeś powoduje skanowanie i wtedy też oled zaczyna klatkowac..