Mirosław F. wrote: Wed Jan 31, 2024 11:19 amWejścia: 4 x wejścia beznapięciowe
Czy aby to rozwiązanie jest beznapięciowe? Bo jeśli jeden styk musi być podłączony do + lub - to jednak na wejściu pojawi się napięcie zasilania modułu...
Wejścia reagują na pojawienie się potencjału + lub gnd - analogicznie jak to w SBW-02 działa.
Nie wiem co dokładnie oznacza "wejście beznapięciowe"
Ze względu na bezpieczne napięcie zasilania 24V chętnie przetestuję go jako wyzwalacz do włączania poszczególnych punktów świetlnych na ogrodzie. INW-01 był by zamontowany pod altaną i zasilany niskim napięciem.
wsosniak wrote: Wed Jan 31, 2024 1:56 pm
Czy INW-01 bedzie miało tą samą funkcjonalnosc co RNW-01 ? roznica tylko w zasilaniu ? bo jesli tak to chyba nie bedzie mozna go zastoswać jako czujnik otwarcia ktory w cloud bedzie mozna spiąć urządzeniem do otwierania bramy . Czy dobrze to rozumiem ?
INW działa trochę inaczej niż RNW.
INW publikuje 4 kanały typu "czujnik binarny", więc można do niego podłączyć czujnik otwarcia bramy itp.
Poza tym publikuje stan także jako Wyzwalacz Akcji, więc alternatywnie można wejść używać do jako input dla przycisków.
No to pięknie ! Też się pisze na testy gdzie wywaliłbym moje druciarstwo zrobione na esp32 do kontaktronów bramowych , furtki i skrzynki pocztowej
Ciekawy jestem jak to będzie się zachowywać , bo kontaktrony mam podłączone na 15-to metrowych przewodach na wspólnym przewodzie masy , a zakłócenia niweluje tym urządzeniem : viewtopic.php?t=3916
zakładam ze przy zastosowaniu INW-01 tez pozbyłbym się tej chińszczyzny
Last edited by wsosniak on Wed Jan 31, 2024 5:15 pm, edited 1 time in total.