Nie, sam testuję
GOSUND sp111 awaria działania
-
DoktorPio
Wgrałem wsad wygenerowany GG7.12.00 i wszystkie problemy zniknęłyDoktorPio wrote: Fri Feb 02, 2024 6:07 am Ja mam ESP12 X4 przekaźniki. Z podłączonym licznikiem PZEM. Wcześniej miałem wsad na GG w wersji której nie mogę teraz określić ale była zapewne to wcześniejszą wersja jak 7.11.9. Po ostatnich aktualizacjach od wersji GG 7.11.9 do 7.9.13. Układ ładnie działa z czujnikami DS. DHT funkcjami termostatu warunkowania. Ale jak włączę licznik energii to zaczynają się restartu co kilka kilkanaście minutNo to wygenerowałem nowy skromny wsad tylko z DSamii i licznikiem energii. I niestety to samo restarty co kilka kilkanaście minut. W jakim kierunku to zmierza im nowsza wersja GG tym gorzej
![]()
Co ciekawe nowe GG pomogło też na problemy opisane w tym temacie viewtopic.php?t=14642
-
karnasw
Niestety chyba po czasie jednak się wysypuje tak jak to było na 7.9.6. Czyli jest ok przez parę godzin, ale w końcu chyba coś się przepełni i idzie reset urządzenia. Spojrzałem właśnie na czas działania urządzenia i mam 42 minuty, a nie wyłączałem przez cały dzień.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Nie możliwe, testuje dwa gniazdka i mam identyczny czas pracy 2 dni. Na testowej to bym uwierzył bo sam tam potwierdzam takie resety.karnasw wrote: Mon Feb 05, 2024 7:33 pm Niestety chyba po czasie jednak się wysypuje tak jak to było na 7.9.6. Czyli jest ok przez parę godzin, ale w końcu chyba coś się przepełni i idzie reset urządzenia. Spojrzałem właśnie na czas działania urządzenia i mam 42 minuty, a nie wyłączałem przez cały dzień.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
karnasw
Zostawię sobie je podłączone na dłużej podegram też do innych i zobaczę. Może akurat był jakiś zanik napięcia. Zobaczę jeszcze.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
A nie wchodzicie tam na stronę cfg urządzenia?
Ewentualnie nie macie w sieci czegoś co cyklicznie skanuje sieć i próbuje otwierać strony www w sieci lokalnej? (Jakiś wirus, Trojan itp
)
Gdy testowałem ten soft w zeszłym tygodniu, to miałem wrażenie że po każdym wejściu na www było trochę mniej pamięci.
Ewentualnie nie macie w sieci czegoś co cyklicznie skanuje sieć i próbuje otwierać strony www w sieci lokalnej? (Jakiś wirus, Trojan itp
Gdy testowałem ten soft w zeszłym tygodniu, to miałem wrażenie że po każdym wejściu na www było trochę mniej pamięci.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Dokładnie to samo zauważyłem.
Dzisiaj przeprowadziłem taką próbę; w normalnym trybie pracy chodziłem po stronach urządzenia i często odświeżałem te strony. Wręcz b. intensywnie. Bez użycia "zapisu" i "restartu". Zaobserwowałem, że takie działanie powoduje zmniejszanie się ilości wolnej pamięci.
Udało mi się nawet doprowadzić do restartu esp. Ale to działanie z mojej strony było wręcz ekstremalne.
EDIT;
Może należałoby zrezygnować z "GUI podczas normalnej pracy"
Dzisiaj przeprowadziłem taką próbę; w normalnym trybie pracy chodziłem po stronach urządzenia i często odświeżałem te strony. Wręcz b. intensywnie. Bez użycia "zapisu" i "restartu". Zaobserwowałem, że takie działanie powoduje zmniejszanie się ilości wolnej pamięci.
Udało mi się nawet doprowadzić do restartu esp. Ale to działanie z mojej strony było wręcz ekstremalne.
EDIT;
Może należałoby zrezygnować z "GUI podczas normalnej pracy"
-
karnasw
Jeszcze pytanie. Wygenerowałem sobie nowy soft bez pushover i warunkowania. Czy muszę go wgrać przez TX RX czy może aktualizacja OTA powinna wyłączyć te zbędne moduły? Zrobiłem aktualizację z nowo wygenerowanym softem i widzę, że wciąż mam warunkowanie i pushover w opcjach GUI.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
A tak z ciekawości. Do czego Wam GUI podczas normalnej pracy? Sterowniki Zamel nie mają tej funkcji i jest ok.RomanG wrote: Mon Feb 05, 2024 8:28 pm Dokładnie to samo zauważyłem.
EDIT;
Może należałoby zrezygnować z "GUI podczas normalnej pracy"![]()
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl