Testuj z Nami: Proste Sterowanie Bramą przez Supla 📱🚪

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Robert Błaszczak

Duch__ wrote: Thu Feb 29, 2024 5:46 am Uważam że lepsze sbw, bo bynajmniej widać stan bramy (pod warunkiem montażu czujnika). Już widzę te komentarze że nie widać czy brama jest otwarta czy zamknięta.
Dokładnie. Sterowanie głosowe też przy tym urządzeniu nie zadziała. Natomiast mam taki pomysł, aby w tym urządzeniu umieścić kontaktron. Sprawdziłoby się to w przypadku większości bram garażowych, gdzie takiego "pilota" montujemy na ramie bramy, a na ruchomej części magnes.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
piksiak

Duch__ wrote: Thu Feb 29, 2024 5:46 am Uważam że lepsze sbw, bo bynajmniej widać stan bramy (pod warunkiem montażu czujnika). Już widzę te komentarze że nie widać czy brama jest otwarta czy zamknięta.
Dlatego zapewne po to jest ten test aby ktoś podpowiedział czy faktycznie sbw czy inny shelly jest lepszy, ale zauważmy, że autor pisze, że jest to pilot a czy ktoś ma pilota ze statusem bramy? Tego urządzenia nie można porównywać do sbw!
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
Robert Błaszczak

piksiak wrote: Thu Feb 29, 2024 6:32 am Dlatego zapewne po to jest ten test aby ktoś podpowiedział czy faktycznie sbw czy inny shelly jest lepszy, ale zauważmy, że autor pisze, że jest to pilot a czy ktoś ma pilota ze statusem bramy? Tego urządzenia nie można porównywać do sbw!
Jeśli masz zamontowane SBW i czujnik otwarcia, to wtedy jak najbardziej masz standardowego pilota ze statusem bramy :P
Oczywiście status bramy masz w Supli (a nie na pilocie).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Wojtek-er

Świetne! Sam bym się zgłosił do tego, mamy szlabany z NICE na osiedlu i w domu by się przydał taki pilot skopiowany, dzięki temu nie musiałbym czekać aż mi żona z okna otworzy 🤣
Koszajca

Jestem zainteresowany tym testem
and111

Chętnie przetestuję. Mam 3 napędy Wiśniowskiego.
klew

local wrote: Wed Feb 28, 2024 7:50 pm Fajne rozwiązanie. W aplikacji jest możliwość podglądu aktualnego stanu bramy czy tylko sterowanie otwórz/zamknij ?
To urządzenie działa jak zwykły pilot i nie ma informacji zwrotnej z napędu o jego stanie. Także stan bramy nie będzie się zmieniał i działać będzie to tylko na zasadzie "otwórz/zamknij" (step-by-step, etc)
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
SOYER

klew wrote: Thu Feb 29, 2024 10:21 am
local wrote: Wed Feb 28, 2024 7:50 pm Fajne rozwiązanie. W aplikacji jest możliwość podglądu aktualnego stanu bramy czy tylko sterowanie otwórz/zamknij ?
To urządzenie działa jak zwykły pilot i nie ma informacji zwrotnej z napędu o jego stanie. Także stan bramy nie będzie się zmieniał i działać będzie to tylko na zasadzie "otwórz/zamknij" (step-by-step, etc)
Jednak jeśli będzie niezawodne, tanie, a najlepiej jeszcze wielokanałowe to pomoże osuplować wiele bram gdzie nie ma możliwości pociągnięcia nowych przewodów lub brak wifi przy samej bramie.
https://kryry01.aqi.eco/pl
https://app.weathercloud.net/d4311785603
SOYER

Sam kiedyś montowałem takie coś, esp sterowało „pilotem” radiowym bramą. Brak opcji podłączenia zew. sterowania bramą przez przycisk/suplę(marketowy napęd).
Moovo mti4
https://kryry01.aqi.eco/pl
https://app.weathercloud.net/d4311785603
djalex

SOYER wrote: Thu Feb 29, 2024 11:10 am Jednak jeśli będzie niezawodne, tanie, a najlepiej jeszcze wielokanałowe to pomoże osuplować wiele bram gdzie nie ma możliwości pociągnięcia nowych przewodów lub brak wifi przy samej bramie.
Będzie działać pod warunkiem że te urządzenie będzie równocześnie w zasięgu WIFI i odbiornika radiowego przy bramie.

Return to “Pomysły i koncepcje”