KPOP i KLOP

krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Beholder wrote: Sun Mar 10, 2024 2:28 pm @krycha88 tam masz getValue() zwraca double to będzie raw getCalculatedValue() przeliczona też double, na wyświetlacz najlepiej getFormattedValue() masz od razu jednostki
Dzięki za sugestię ale ja nie używam klasy GeneralPurposeChannelBase chce te wartości odczytać z Channel.
https://gui-generic-builder.supla.io/
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Roman_w wrote: Sun Mar 10, 2024 2:01 pm Witam.
Na wyświetlaczu pojawił się nowy ekran.
Ale wartości są nieprawidłowe.
W aplikacji, wartości ok.
W kanale ogólnego przeznaczenia mam czujnik BH1750.
Pozdrawiam.
Roman.
Wrzuciłem poprawkę, ale wg mnie powinno to działać.
https://gui-generic-builder.supla.io/
Roman_w
Posts: 3
Joined: Sun Mar 10, 2024 1:56 pm

Post

Teraz działa prawidłowo.
Wartość na wyświetlaczu taka sama jak w aplikacji.
Dokładność 2 miejsca po przecinku.
Oczywiście brak jednostek na wyświetlaczu.
Dziękuję za szybką reakcję.
Pozdrawiam.
Roman.
PS
Jeśli dałoby się wstawiać jednostki tak jak w aplikacji,
to byłoby super.
A może jeszcze liczniki wody na OLED?
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Roman_w wrote: Sun Mar 10, 2024 3:45 pm A może jeszcze liczniki wody na OLED?
Mówisz o CC1101?
https://gui-generic-builder.supla.io/
Roman_w
Posts: 3
Joined: Sun Mar 10, 2024 1:56 pm

Post

Dokładnie o tym.
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Zobaczę w wolnej chwili.


Czy działa wam mnożnik lub dzielnik dla kpop ustawiany z cloud?
https://gui-generic-builder.supla.io/
Beholder
Posts: 12
Joined: Wed Jul 19, 2023 2:47 pm

Post

@krycha88 jak bierzesz z channel tylko getValueDouble() to dostaniesz raw mnożnik jest liczony w getCalculatedValue() w klasie GPM dopiero na urządzeniu. Jak sprawdzałem link bezpośredni do KPOP na becie to wartość była przeliczona. Jeżeli coś przeoczyłem to @klew mnie poprawi.
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

krycha88 wrote: Sun Mar 10, 2024 11:52 am
Pietras81 wrote: Fri Mar 08, 2024 9:37 pm @krycha88 czy mógłbyś dodać KPOP do oleda 1.3. Mam woltomierz przy ups z oled. Czasami sobie zerknę na niego. Dziś zrobiłem aktualizacje, w aplikacji super bo w końcu brak stopni C ale na oledzie również brak wyświetlanych wartosci. Może nie jest to niezbędne ale fajnie by było aby działało jak poprzednio. Dziękuję z góry.
Dodałem. Przetestuj bo dodałem to trochę w ciemno bez testowania - oled mi wyszedł i nie wrócił :)
Dziękuję działa perfekcyjnie jak zawsze. Jak by się jeszcze dało wyświetlić jednostkę ta która wpisze się w cloud to była by bajka. Ale dziękować za to co jest.
https://pietras-81.aqi.eco/
User avatar
myxhir
Posts: 369
Joined: Thu Jan 07, 2021 12:16 pm
Location: Skórzewo, Poznań

Post

da radę przerobić na KPOP BMP280 ?
User avatar
klew
Posts: 8788
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

myxhir wrote: Mon Mar 18, 2024 1:57 pm da radę przerobić na KPOP BMP280 ?
W jakim celu? Temperatura, wilgotność (?), ciśnienie, mają swoje dedykowane kanały.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:

Return to “GUI Generic”