Żaluzje fasadowe - zaproszenie do testów

klew

marcinju wrote: Tue Jun 25, 2024 4:17 am gdzie szukac softu do żaluzji fasadowych pod suplę
Na urządzenia jest dostępny tylko dla wszystkich wariantów srw
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
jacekc

Panowie, czy można zmienić w srw-01 czas działania przekaźnika po przyciśnięciu fizycznego przycisku na ścianie. Naciskam krótko, a silnik działa ok sekundy. Sterując aplikacja, krótkie naciśnięcie powoduje krótką reakcję.
Pozdrawiam
klew

jacekc wrote: Sat Jun 29, 2024 12:22 pm Panowie, czy można zmienić w srw-01 czas działania przekaźnika po przyciśnięciu fizycznego przycisku na ścianie. Naciskam krótko, a silnik działa ok sekundy. Sterując aplikacja, krótkie naciśnięcie powoduje krótką reakcję.
Pozdrawiam
Przycisk monostabilny, czy bistabilny?
Na mono jest dodana opcja przytrzymania przycisku i gdy rusza roleta, to jak puścisz przycisk, to od razu się zatrzyma
jacekc

klew wrote: Sat Jun 29, 2024 12:27 pm
jacekc wrote: Sat Jun 29, 2024 12:22 pm Panowie, czy można zmienić w srw-01 czas działania przekaźnika po przyciśnięciu fizycznego przycisku na ścianie. Naciskam krótko, a silnik działa ok sekundy. Sterując aplikacja, krótkie naciśnięcie powoduje krótką reakcję.
Pozdrawiam
Przycisk monostabilny, czy bistabilny?
Na mono jest dodana opcja przytrzymania przycisku i gdy rusza roleta, to jak puścisz przycisk, to od razu się zatrzyma
Mam przyciski Bi.
klew

jacekc wrote: Sat Jun 29, 2024 8:26 pm Mam przyciski Bi.
Czy masz na nim ustawione jakieś wyzwalacze akcji? Jeśli tak, to je usuń (tak, aby w Cloud nic tam nie było).
Sprawdź też w trybie cfg, czy masz włączone "IN config" (włącznie trybu cfg przez przycisk). Jeśli jest włączone, to też wyłącz.
Te powyższe rzeczy mogą wymagać dodatkowego oczekiwania po zmianie stanu przycisku, aby ocenić, czy to co robisz to jednokrotne, czy wielokrotne przełączenie przycisku.
jacekc

klew wrote: Sat Jun 29, 2024 8:44 pm
jacekc wrote: Sat Jun 29, 2024 8:26 pm Mam przyciski Bi.
Czy masz na nim ustawione jakieś wyzwalacze akcji? Jeśli tak, to je usuń (tak, aby w Cloud nic tam nie było).
Sprawdź też w trybie cfg, czy masz włączone "IN config" (włącznie trybu cfg przez przycisk). Jeśli jest włączone, to też wyłącz.
Te powyższe rzeczy mogą wymagać dodatkowego oczekiwania po zmianie stanu przycisku, aby ocenić, czy to co robisz to jednokrotne, czy wielokrotne przełączenie przycisku.
Wyzwalaczy akcji nie mam, IN CONFIG wyłączyłem, reszta jest jak na zdjęciu.
Oba dostępne czasy zmieniłem do 0,3 s. ale bez rezultatu.
Czyli po włączeniu chwilę czekam na reakcję i reakcja jest długa.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

jacekc wrote: Mon Jul 01, 2024 12:06 pm Wyzwalaczy akcji nie mam, IN CONFIG wyłączyłem, reszta jest jak na zdjęciu.
Oba dostępne czasy zmieniłem do 0,3 s. ale bez rezultatu.
Czyli po włączeniu chwilę czekam na reakcję i reakcja jest długa.
Czy na pewno sterowanie z apki działa "natychmistowo" i nie ma tych opóźnień?
Czy słyszysz cyknięcie przekaźnika w SRW jak wciskasz przycisk? Czy jest tam to opóźnienie?
opo521b

Dzień dobry wszystkich. Chodź bardzo rzadko się udzielam na forum to śledzę je, jak i wszystkie grupy na FB.
Chciałbym dopytać czy takie wsparcie dla markiz i bram garażowych trafi również do GG ?
Wiem że to się wiąże z aktualizacją biblioteki SD ale nie wiem czy ona już to wspiera?
Mam mam koło domu wiatę garażową z ,,ala" tarasem na którym mam markizę a boki sią zasłaniane roletami, a to wszystko na jednym ESP i chciałbym zaktualizować to sterowanie markizą żeby to fajnie wglądało.
Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam cały zespół.
klew

opo521b wrote: Wed Jul 03, 2024 7:40 pm Dzień dobry wszystkich. Chodź bardzo rzadko się udzielam na forum to śledzę je, jak i wszystkie grupy na FB.
Chciałbym dopytać czy takie wsparcie dla markiz i bram garażowych trafi również do GG ?
Wiem że to się wiąże z aktualizacją biblioteki SD ale nie wiem czy ona już to wspiera?
Mam mam koło domu wiatę garażową z ,,ala" tarasem na którym mam markizę a boki sią zasłaniane roletami, a to wszystko na jednym ESP i chciałbym zaktualizować to sterowanie markizą żeby to fajnie wglądało.
Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam cały zespół.
Jeszcze nie ma tego zrobionego. Czeka w kolejce
uchnast.michal

Właśnie znalazłem chwilę by zamówić mSRW:). I mam pytanie, czy już ktoś integrował z HA z opcją wizualizacji żaluzji? Jest Wam znany jakiś dodatek, który się sprawdzi?
e-talking............
Byłem tam - Supla Offline Party 2023

Return to “Nowości”