[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Robiłeś reset?
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
slawek

Masz problem z połączeniem z modułem, jeśli sterowniki i port usb są OK, zmień program na FDT w wersji 1.2...

PS. Zakładam, że zasilasz moduł z 230V i nie jest to problem zasilania...
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Jeki87

Zasilame tylko poprzez konwerter gdy zasile 230v i konwerter ,USB nie rozpoznaje urządzenia , czy zworka ma pozostać w czasie Update ,czy ja usunąć po połączeniu
Program widzi mac urządzenia zaczyna wgrywać ,trzy kreski i kończy niepowodzeniem
slawek

Odłącz + od konwertera, zasil z 230V - masy zostaw połączone.
Chodzi o zworkę FLASH? Ma być zwarta podczas włączania zasilania, jeśli będzie problem, może pozostać zwarta podczas flaszowania, potem zdejmij i restart lub reset... polecam zmianę programu - jak pisałem wyżej...
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Espablo

Podłączyłeś 3.3V a ma być 5V
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Jeki87

Zmiana napięcia pomogła
W końcu ;)
riu

Witam dalej testuje najnowszy soft incan easy i strasznie się krzaczy sa problemy z buttonami czasem się zawiesza itp (podczas powtórnej konfiguracji po wpisaniu ustawień wifi next i się restartuje). na incan wydaje się być wszystko ok poza jednym button zwarty przekaźnik jest włączony i teraz wyłączamy przez apke przekaźnik jest wyłączony i po zwolnieniu button na off przekaźnik się załącza. A i jeszcze nie można wejść w cfg mode jeśli jest połączony z wifi, przy próbie wejścia restartuje się, chyba że taki był zamysł i tak ma być

Pozdrawiam
Espablo

riu wrote: Mon Mar 05, 2018 8:19 pm Witam dalej testuje najnowszy soft incan easy i strasznie się krzaczy sa problemy z buttonami czasem się zawiesza itp (podczas powtórnej konfiguracji po wpisaniu ustawień wifi next i się restartuje).
pracuję nad tym
riu wrote: Mon Mar 05, 2018 8:19 pm na incan wydaje się być wszystko ok poza jednym button zwarty przekaźnik jest włączony i teraz wyłączamy przez apke przekaźnik jest wyłączony i po zwolnieniu button na off przekaźnik się załącza.
To jest prawidłowa praca układu. Możesz np załączyć telefonem i wyłączyć na scianie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
MMarcin

Dziś do modułu wgrałem INCAN ver 2.6. Czy nie powinno być tak że w konfiguracji Button monostable po naciśnięciu przycisku chwilowego (button2) roleta zamyka się do końca a nie tylko na czas wciśniętego przycisku fizycznego. Chodzi o to aby działało to tak jak w aplikacji po naciśnięciu przycisków po prawej stronie ekranu. Ta sama sytuacja przy otwieraniu rolety.
Zauważyłem że przy konfiguracji bistable nie ma reakcji na fizyczne przyciski.
Pozdrawiam
Marcin
maljusz

Witam , na wstępie wielkie bravo za projekt , od dłuższego czasu testuje moduł bo mam do zainstalowania 10 sterowników rolet i wolał bym być pewien sprzętu i tu pojawił się problem z jednoczesnym załączeniem dwóch przekaźników sterowanych z aplikacji mobilnej. Testowane na nowych modułach esp12e i nodemcu , oprogramowanie z 3 marca (starsze też miały tan błąd) i tu moje pytanie czy jest to jakoś zabezpieczone w oprogramowaniu czy ja coś źle robię . Na ten błąd wpadłem przypadkowo bawiąc się w aplikacji i nacisnąłem jednym palcem dwa przyciski podaje link do filmu który nagrałem ale już nie jednym palcem bo to bardzo trudno nagrać. https://drive.google.com/file/d/1OOZAsl ... sp=sharing

Return to “SUPLA inCan by Espablo”