[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki
-
slawek
Masz problem z połączeniem z modułem, jeśli sterowniki i port usb są OK, zmień program na FDT w wersji 1.2...
PS. Zakładam, że zasilasz moduł z 230V i nie jest to problem zasilania...
PS. Zakładam, że zasilasz moduł z 230V i nie jest to problem zasilania...
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
Jeki87
Zasilame tylko poprzez konwerter gdy zasile 230v i konwerter ,USB nie rozpoznaje urządzenia , czy zworka ma pozostać w czasie Update ,czy ja usunąć po połączeniu
Program widzi mac urządzenia zaczyna wgrywać ,trzy kreski i kończy niepowodzeniem
Program widzi mac urządzenia zaczyna wgrywać ,trzy kreski i kończy niepowodzeniem
-
slawek
Odłącz + od konwertera, zasil z 230V - masy zostaw połączone.
Chodzi o zworkę FLASH? Ma być zwarta podczas włączania zasilania, jeśli będzie problem, może pozostać zwarta podczas flaszowania, potem zdejmij i restart lub reset... polecam zmianę programu - jak pisałem wyżej...
Chodzi o zworkę FLASH? Ma być zwarta podczas włączania zasilania, jeśli będzie problem, może pozostać zwarta podczas flaszowania, potem zdejmij i restart lub reset... polecam zmianę programu - jak pisałem wyżej...
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
-
Espablo
Podłączyłeś 3.3V a ma być 5V
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
riu
Witam dalej testuje najnowszy soft incan easy i strasznie się krzaczy sa problemy z buttonami czasem się zawiesza itp (podczas powtórnej konfiguracji po wpisaniu ustawień wifi next i się restartuje). na incan wydaje się być wszystko ok poza jednym button zwarty przekaźnik jest włączony i teraz wyłączamy przez apke przekaźnik jest wyłączony i po zwolnieniu button na off przekaźnik się załącza. A i jeszcze nie można wejść w cfg mode jeśli jest połączony z wifi, przy próbie wejścia restartuje się, chyba że taki był zamysł i tak ma być
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Espablo
pracuję nad tymriu wrote: Mon Mar 05, 2018 8:19 pm Witam dalej testuje najnowszy soft incan easy i strasznie się krzaczy sa problemy z buttonami czasem się zawiesza itp (podczas powtórnej konfiguracji po wpisaniu ustawień wifi next i się restartuje).
To jest prawidłowa praca układu. Możesz np załączyć telefonem i wyłączyć na scianie.riu wrote: Mon Mar 05, 2018 8:19 pm na incan wydaje się być wszystko ok poza jednym button zwarty przekaźnik jest włączony i teraz wyłączamy przez apke przekaźnik jest wyłączony i po zwolnieniu button na off przekaźnik się załącza.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
MMarcin
Dziś do modułu wgrałem INCAN ver 2.6. Czy nie powinno być tak że w konfiguracji Button monostable po naciśnięciu przycisku chwilowego (button2) roleta zamyka się do końca a nie tylko na czas wciśniętego przycisku fizycznego. Chodzi o to aby działało to tak jak w aplikacji po naciśnięciu przycisków po prawej stronie ekranu. Ta sama sytuacja przy otwieraniu rolety.
Zauważyłem że przy konfiguracji bistable nie ma reakcji na fizyczne przyciski.
Pozdrawiam
Marcin
Zauważyłem że przy konfiguracji bistable nie ma reakcji na fizyczne przyciski.
Pozdrawiam
Marcin
-
maljusz
Witam , na wstępie wielkie bravo za projekt , od dłuższego czasu testuje moduł bo mam do zainstalowania 10 sterowników rolet i wolał bym być pewien sprzętu i tu pojawił się problem z jednoczesnym załączeniem dwóch przekaźników sterowanych z aplikacji mobilnej. Testowane na nowych modułach esp12e i nodemcu , oprogramowanie z 3 marca (starsze też miały tan błąd) i tu moje pytanie czy jest to jakoś zabezpieczone w oprogramowaniu czy ja coś źle robię . Na ten błąd wpadłem przypadkowo bawiąc się w aplikacji i nacisnąłem jednym palcem dwa przyciski podaje link do filmu który nagrałem ale już nie jednym palcem bo to bardzo trudno nagrać. https://drive.google.com/file/d/1OOZAsl ... sp=sharing