klew wrote: Sat Feb 01, 2025 8:59 am
Mógłbyś jeszcze pokazać zdjęcie aby było widać gdzie jest Gkw oraz gdzie jest zewnętrzny termometr?
W jaki sposób ogrzewasz dom? Podłogówka, kaloryfery, nadmuch?
Z jakiego materiału jest ściana?
Pokaż też proszę okno (i) z aplikacji Supla na telefonie
Cokictamkloc wrote: Sat Feb 01, 2025 10:23 am
Sorry ale nie mógłbym myślę że przedstawiłem już wiele dowodów że problem istnieje. Nie mam ochoty już dalej uczestniczyć w tej dyskusji , ja poradziłem sobie zewnętrznym czujnikiem i termostat pracuje super ( pozostaje kwestia schowania czujnika )
Przynajmniej ja nie zamierzałem z Tobą jakoś "dyskutować" czy przekonywać Cię do czegokolwiek.
Moje pytania mają na celu tylko pełne zrozumienie warunków, w jakich pracuje to GKW.
Jeśli jest tam jakiś problem, który możemy poprawić programowo, to to poprawimy. Nie wykluczam też jakiegoś problemu natury sprzętowej - w takiej sytuacji penwie nie będzie problemu ze strony Zamela, aby wymienić urządzenie.
Skoro poświęciłeś swój czas, aby zgłosić problem na forum, to założyłem, że zależy Ci też na jego poprawie.
Samo GKW i jego bezpośrednie otoczenie będzie miało podwyższoną temperaturę. Jak pisałem wcześniej, ESP potrafi grzać się do 70 stopni i nie jest to jedyny element, który podbija temperaturę. To co pokazuje ten biały termometr nad GKW, czy też ten drugi, to pewnie faktyczna temperatura w okolicy GKW. Natomiast sam GKW ma wbudowane mechanizmy kompensacji tego grzania od elektroniki i powinien pokazywać temperaturę w pomieszczeniu. Tego typu mechanizmy posiada wiele termostatów dostępnych na rynku z wbudowanym Wi-Fi.
Także ponawiam moje pytania, bo chciałbym najpierw zrozumieć warunki "środowiskowe".