Pomożesz w trenowaniu sztucznej inteligencji ?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Tam jest nakładka radiowa, więc poza wymianą licznika, nikt tam raczej nie zaglądaDuch__ wrote: Sun Mar 02, 2025 8:46 am A inkasent jak zerknie na stan licznika przy takim zaklejeniu?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
kris.gie
- Has thanked: 1 time
-
klew
Do mnie by nie wszedłDuch__ wrote: Sun Mar 02, 2025 11:23 am U mnie ostatnio był inkasent w celu weryfikacji stanu wodomierza z odczytem radiowym, kiedy nikogo nie było w domu. Wątpię że miałby czas i chęci coś takiego demontować samemu.
Zresztą, ten zestaw ma fajne uchwyty. Pewnie większość z nich korzysta.
-
Patryk
Może była by (jednak) możliwość, żeby przy poprawnym odczycie, ale "zawyżonym" poprzednim, dane były wyświetlane w apce np: z wykrzyknikiem ?
Obecnie z uwagi na:
viewtopic.php?p=199837#p199837
przez kilka dni będę miał tylko wyświetlane "kreski".
Obecnie z uwagi na:
-
klew
Ogólnie każdy niższy odczyt jest traktowany jako błędny.Patryk wrote: Sun Mar 02, 2025 1:11 pm Może była by (jednak) możliwość, żeby przy poprawnym odczycie, ale "zawyżonym" poprzednim, dane były wyświetlane w apce np: z wykrzyknikiem ?
Obecnie z uwagi na:
Poza tym to działa na kanale licznika impulsów i niższy odczyt będzie powodował, że całkowite zużycie będzie większe niż to rzeczywiste (będzie od nowa dodawał przyrosty).
W najbliższym czasie będą robione poprawki po stronie OCR, które powinny znacząco poprawić algorytm odrzucania i akceptowania odczytów.
Będziemy informować o zmianach
-
maciej38
Ja zauważyłem taka przypadłość algorytmu, że nie potrafi sobie poradzić/zaakceptować poprawnego wyniku kiedy pomiędzy odczytami było nieco większe zużycie - np. kilkanaście litrów. Odczyt prawidłowy, ale na wynik na pomarańczowo i w apce kreski.
Jakby algorytm nie dowierzał sobie
Oczywiście pomaga reset licznika i ponowny pomiar/zdjęcie.
Jakby algorytm nie dowierzał sobie
Oczywiście pomaga reset licznika i ponowny pomiar/zdjęcie.
--
Każda dostatecznie zaawansowana technologia niczym nie różni się od magii.
Arthur C. Clarke
Każda dostatecznie zaawansowana technologia niczym nie różni się od magii.
Arthur C. Clarke
-
kris.gie
- Has thanked: 1 time
Duch__ wrote: Sun Mar 02, 2025 11:23 am U mnie ostatnio był inkasent w celu weryfikacji stanu wodomierza z odczytem radiowym, kiedy nikogo nie było w domu. Wątpię że miałby czas i chęci coś takiego demontować samemu.
Do mnie również by nie wszedł.klew wrote: Sun Mar 02, 2025 11:36 am Do mnie by nie wszedł. Od 6 lat nie miałem żadnej wizyty, poza wymianą licznika
Zresztą, ten zestaw ma fajne uchwyty. Pewnie większość z nich korzysta.
Uchwyty może są i fajne, ale stale miałem jakieś odbłyski przy robieniu zdjęcia, teraz tego nie ma.
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Miałem podobne na domyślnych ustawieniach jasności lampy. Zmniejszyłem i jest super. Im dalej tym jakość lepsza. Jak miałem blisko miał problem z ostrością.kris.gie wrote: Mon Mar 03, 2025 6:40 am Do mnie również by nie wszedł.
Uchwyty może są i fajne, ale stale miałem jakieś odbłyski przy robieniu zdjęcia, teraz tego nie ma.