A czy tego uda się dodać bo myślę o zakupie kolejnychbokk wrote: Fri Mar 21, 2025 12:50 pm Peer Manufacturer is "LUMI"
Peer Model is "lumi.switch.b1lc04"
[/quote]
+BWNU - proszę o feedback
Moderator: vajera
A czy tego uda się dodać bo myślę o zakupie kolejnychbokk wrote: Fri Mar 21, 2025 12:50 pm Peer Manufacturer is "LUMI"
Peer Model is "lumi.switch.b1lc04"
Dodałem obsługę przycisków +BWNU, ale musisz zweryfikować czy zrobiłem poprawnie mapowanie.Mario78 wrote: Tue Mar 18, 2025 6:03 am Vajera guzik snzb 01p sie dodał. Jest widoczny w aplikacji supla i działa z aplikacji supla ale nie działa naciskanie samego przełącznikach. Potrzeba jakieś logi do analizy?
Te testy były właśnie na 0.6.01.vajera wrote: Fri Mar 21, 2025 12:35 pmA zobacz tę dyskusję:slawek wrote: Wed Mar 19, 2025 6:33 pm Jestem teraz po testach obydwu kanałów, (pierwsze były na stole z jedną żarówką) - działa, ale z apki zapala i gasi 2 kanały jednocześnie.
Włączam pierwszy kanał - włącza oba.
Wyłaczam pierwszy kanał -wyłącza oba.
Drugi kanał działa tak samo z tą różnicą, że czasem w apce nie zmieni stanu tego pierwszego, ale fizycznie go przełączy.
Z przycisków działa normalnie. Próbowałem na przyciskach z podświetleniem i bez i nie ma to znaczenia.
Jeśli potrzebne logi, to postaram się podrzucić.
viewtopic.php?p=201018#p201018
Spróbuj z wersją 0.6.0 ew. 0.6.01
To zjawisko , o którym piszesz jest znane - lekarstwem jest Tuya magic spell, ale czasami nie zadziała przy parowaniu.
działa dziękivajera wrote: Tue Mar 18, 2025 2:23 pmSorry, moja wina w bazie jest dodany w lutym
Code: Select all
_TZ3000_skueekg3::TS0001
a Twój to
+TNPBWNUCode: Select all
_TZ3000_skueekg3::TS000F![]()
Tuya magic spell to procedura bardzo szybkiego odczytania konkretnej sekwencji atrybutów z klastra BASIC (0x) w momencie, gdy urządzenie rozpocznie parowanie - dobrze pamiętam, ze to urządzenie Tuya?slawek wrote: Fri Mar 21, 2025 4:59 pmTe testy były właśnie na 0.6.01.vajera wrote: Fri Mar 21, 2025 12:35 pmA zobacz tę dyskusję:slawek wrote: Wed Mar 19, 2025 6:33 pm Jestem teraz po testach obydwu kanałów, (pierwsze były na stole z jedną żarówką) - działa, ale z apki zapala i gasi 2 kanały jednocześnie.
Włączam pierwszy kanał - włącza oba.
Wyłaczam pierwszy kanał -wyłącza oba.
Drugi kanał działa tak samo z tą różnicą, że czasem w apce nie zmieni stanu tego pierwszego, ale fizycznie go przełączy.
Z przycisków działa normalnie. Próbowałem na przyciskach z podświetleniem i bez i nie ma to znaczenia.
Jeśli potrzebne logi, to postaram się podrzucić.
viewtopic.php?p=201018#p201018
Spróbuj z wersją 0.6.0 ew. 0.6.01
To zjawisko , o którym piszesz jest znane - lekarstwem jest Tuya magic spell, ale czasami nie zadziała przy parowaniu.
Dobrze zrozumiałem, że ten magic spell polega na zmianie softu w urządzeniu? Bo mój angielski to google translate... niestety pamiętam jeszcze czasy ZSRR, a wtedy uczono "jedynie słusznego" języka (w myśl zasady - poznaj język wroga).
P.S. U mnie fizyczne przyciski działają OK, problem tyczy tylko
Niestety urządzenie nie dodaje się
Literówka - poszło "_LUMI" zamiast "LUMI" - poprawiłem.
OK, to zaloguj się do konsoli i wydaj 2 polecenia:bokk wrote: Fri Mar 21, 2025 6:56 pm
Teraz urządzenie dodaje się do bramki, w cloud jest widoczne ale jako rozłączone. Testowałem kilka razy I za każdym to samo.
Zrobiłem dokładnie jak napisałeś i - wszystko działa jak powinnovajera wrote: Fri Mar 21, 2025 5:49 pm Proponuję poniższy test:
- znajdź jakieś wolne C6 I wgraj na nie wersję 0.7.0 (merged 4M lub 8MB), najlepiej uprzednio wyczyściwszy flash,
- po wgraniu odłącz C6 na kilka sekund od zasilania wyjmując fizycznie kabel USB,
- uruchom bramkę, poczekaj, aż zarejestruje się w Cloud, upewnij się, że jest w trybie parowania i wtedy uruchom parowanie na urządzeniu Zigbee,
- odezwij się czy problem nadal występuje - jeżeli tak będzie to wyślę Ci kilka poleceń do wypróbowania w konsoli.
[ /list]