problem jest w cenie małego przekaźnika z podwójnymi stykami niskim napięciem sterowania - 5V i prądem 3-5A gdy ma się 10 rolet elektrycznychriu wrote: Thu Mar 15, 2018 11:50 am A co za problem połaczyc jeden przekażnik przez drugi wtedy nawet jak esp załaczy dwa tylko jeden bedzie dawał napiecie na wyjscie
[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
maljusz
Chyba poczekam aż mi z kompilujesz bo ja utknąłem na eclipse.pzygmunt wrote: Mon Mar 12, 2018 6:09 pm Skompiluj jeszcze oficjalny firmware dodając do nagłówka płytki takie makro
#define RELAY_MIN_DELAY 50
Domyślnie tu
https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... s_module.h
I daj znać czy pomogło
-
Maniek913
- Been thanked: 3 times
Wcale nie trzeba przekaźników z podwójnymi stykami dla realizacji w/w zabezpieczenia sprzętowego - wystarczą zwykłe z jednym stykiem przełączającym, od dawna stosuję tą metodę.shimano73 wrote: Sat Mar 17, 2018 4:28 pmproblem jest w cenie małego przekaźnika z podwójnymi stykami niskim napięciem sterowania - 5V i prądem 3-5A gdy ma się 10 rolet elektrycznychriu wrote: Thu Mar 15, 2018 11:50 am A co za problem połaczyc jeden przekażnik przez drugi wtedy nawet jak esp załaczy dwa tylko jeden bedzie dawał napiecie na wyjscie![]()
-
maljusz
Zamiast się przechwalać podał byś jakiś przykład.Maniek913 wrote: Sat Mar 17, 2018 8:05 pmWcale nie trzeba przekaźników z podwójnymi stykami dla realizacji w/w zabezpieczenia sprzętowego - wystarczą zwykłe z jednym stykiem przełączającym, od dawna stosuję tą metodę.shimano73 wrote: Sat Mar 17, 2018 4:28 pmproblem jest w cenie małego przekaźnika z podwójnymi stykami niskim napięciem sterowania - 5V i prądem 3-5A gdy ma się 10 rolet elektrycznychriu wrote: Thu Mar 15, 2018 11:50 am A co za problem połaczyc jeden przekażnik przez drugi wtedy nawet jak esp załaczy dwa tylko jeden bedzie dawał napiecie na wyjscie![]()
-
riu
shimano73 wrote: Sat Mar 17, 2018 4:28 pmproblem jest w cenie małego przekaźnika z podwójnymi stykami niskim napięciem sterowania - 5V i prądem 3-5A gdy ma się 10 rolet elektrycznychriu wrote: Thu Mar 15, 2018 11:50 am A co za problem połaczyc jeden przekażnik przez drugi wtedy nawet jak esp załaczy dwa tylko jeden bedzie dawał napiecie na wyjscie![]()
Chodziło własnie dokładnie o to co narysował Maniek.
-
edm
- Been thanked: 2 times
Witam.
Upychałem dziś inCan v3 w puszkę, niestety trochę za mocno i coś lekko gruchnęło.
Generalnie moduł nadal działa lecz zaraz po tym zaczął dość mocno piszczeć. Zauważyłem że jak włączę światło np. przyciskiem to piszczenie ustępowało prawie całkowicie. Dla jasności dodam że wcześniej jak robiłem testy, swobodnie wisiał na kablach to nie piszczał.
Pytanie co mogę sprawdzić, co mogłem uszkodzić, gdzie się przyjrzeć, lub może warto wymienić coś w ciemno?. Mile widziane wskazanie obszaru do diagnozy na zdjęciu.
Upychałem dziś inCan v3 w puszkę, niestety trochę za mocno i coś lekko gruchnęło.
Generalnie moduł nadal działa lecz zaraz po tym zaczął dość mocno piszczeć. Zauważyłem że jak włączę światło np. przyciskiem to piszczenie ustępowało prawie całkowicie. Dla jasności dodam że wcześniej jak robiłem testy, swobodnie wisiał na kablach to nie piszczał.
Pytanie co mogę sprawdzić, co mogłem uszkodzić, gdzie się przyjrzeć, lub może warto wymienić coś w ciemno?. Mile widziane wskazanie obszaru do diagnozy na zdjęciu.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023