Zatem czekam niecierpliwie na finał, bo to jedyna opcja u mnie na odczyt licznika. Inna to jedynie wymiana go na nowypzygmunt wrote: Mon Mar 31, 2025 8:47 am Trudno ocenić. To jest dość trudny projekt z dużą ilością niewiadomych. Nadal jest w fazie POC.
Pomożesz w trenowaniu sztucznej inteligencji ?
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
ERGOenergia
Pierwsza partia produkcyjna gotowa do sprzedaży, jedynie pytanie czy klienci zaakceptują czasem niepoprawne wskazania OCR. Narazie jako podgląd i nawet OCR jest wporządku. Czasem pojawiają się błędy z którymi walczymy. Co myślicie? Jak aktualni użytkownicy oceniają ostatnią wersję aplikacji/cloud?
A ja mam mieszane uczucia. Od totalnego entuzjazmu (przez cały tydzień pokazuje OK) do całkowitego zniechęcenia (przez dwa tygodnie pokazuje głupoty). Czasem rozwiązaniem jest reset licznika, a czasem nic nie pomaga...
Oczywiście ja jestem świadomy, jak to działa, tłumaczył też @Klew na spotkaniu on-line jakie są możliwości i ograniczenia tego rozwiązania.
Największe problemy są wtedy, gdy ostatnia cyfra na liczniku przechodzi na następną i widoczne wtedy są dwie części.
Nie narzekam i od czasu do czasu eksperymentuję z ustawieniami kamery, zaznaczenia obszaru itp.
Obawiam się natomiast, że klienci, którzy zakupią taki produkt nie do końca będą się w stanie pogodzić z obecnymi efektami działania tego urządzenia.
Jeżeli zdecydujecie się na sprzedaż, to oczywiście będziemy na Forum wspierać nowych użytkowników i udzielać im rad (np. co prawidłowego ustawienia kamery) ale obawiam się, że (przynajmniej przez pewien czas) będzie to najpopularniejszy temat na Forum
Oczywiście ja jestem świadomy, jak to działa, tłumaczył też @Klew na spotkaniu on-line jakie są możliwości i ograniczenia tego rozwiązania.
Największe problemy są wtedy, gdy ostatnia cyfra na liczniku przechodzi na następną i widoczne wtedy są dwie części.
Nie narzekam i od czasu do czasu eksperymentuję z ustawieniami kamery, zaznaczenia obszaru itp.
Obawiam się natomiast, że klienci, którzy zakupią taki produkt nie do końca będą się w stanie pogodzić z obecnymi efektami działania tego urządzenia.
Jeżeli zdecydujecie się na sprzedaż, to oczywiście będziemy na Forum wspierać nowych użytkowników i udzielać im rad (np. co prawidłowego ustawienia kamery) ale obawiam się, że (przynajmniej przez pewien czas) będzie to najpopularniejszy temat na Forum
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Nie wiem jak inni ale ja to wykorzystać chce do licznika wody ogrodowej a tam zmiany są takie jak podlewam ogród czyli mniej częste jak na normalnym zaworze. Osobiście uważam że na pewno system nie będzie idealny zwłaszcza jak działa ocr i jak piszesz że będą problemy. Natomiast ja uważam że jest to jakieś panaceum na sytuację jak moja gdzie mam taki licznik że żadnym indukcyjnym czy czujnikiem podczerwieni go nie odczytam - licznik jako zdjęcie. Zatem albo mi zostaje go wymienić albo właśnie taka kamera i wolę kamerkęZibi_007 wrote: Mon Mar 31, 2025 3:38 pm A ja mam mieszane uczucia. Od totalnego entuzjazmu (przez cały tydzień pokazuje OK) do całkowitego zniechęcenia (przez dwa tygodnie pokazuje głupoty). Czasem rozwiązaniem jest reset licznika, a czasem nic nie pomaga...
Jeżeli zdecydujecie się na sprzedaż, to oczywiście będziemy na Forum wspierać nowych użytkowników i udzielać im rad (np. co prawidłowego ustawienia kamery) ale obawiam się, że (przynajmniej przez pewien czas) będzie to najpopularniejszy temat na Forum![]()
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
U mnie praktycznie od początku czyta dobrze. Raz na jakiś czas pokaże się jakiś błąd odczytu.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Ok, to rozwiązanie powinno Ci się sprawdzić. Pokombinujesz tylko z ustawieniem kamerki, aby nie było refleksów od lampki i powinno Ci odczytać do tego trzeciego miejsca po przecinku. Trzeba to jeszcze ustawić w opcjach (impulsy).myxhir wrote: Mon Mar 31, 2025 3:49 pmNie wiem jak inni ale ja to wykorzystać chce do licznika wody ogrodowej a tam zmiany są takie jak podlewam ogród czyli mniej częste jak na normalnym zaworze. Osobiście uważam że na pewno system nie będzie idealny zwłaszcza jak działa ocr i jak piszesz że będą problemy. Natomiast ja uważam że jest to jakieś panaceum na sytuację jak moja gdzie mam taki licznik że żadnym indukcyjnym czy czujnikiem podczerwieni go nie odczytam - licznik jako zdjęcie. Zatem albo mi zostaje go wymienić albo właśnie taka kamera i wolę kamerkęZibi_007 wrote: Mon Mar 31, 2025 3:38 pm A ja mam mieszane uczucia. Od totalnego entuzjazmu (przez cały tydzień pokazuje OK) do całkowitego zniechęcenia (przez dwa tygodnie pokazuje głupoty). Czasem rozwiązaniem jest reset licznika, a czasem nic nie pomaga...
Jeżeli zdecydujecie się na sprzedaż, to oczywiście będziemy na Forum wspierać nowych użytkowników i udzielać im rad (np. co prawidłowego ustawienia kamery) ale obawiam się, że (przynajmniej przez pewien czas) będzie to najpopularniejszy temat na Forum![]()
![]()
Ja przy najbliższej wymianie pójdę raczej w tę stronę https://www.olx.pl/d/oferta/nowe-wodomi ... kVODk.html. Link przykładowy, ktoś ostatnio tutaj zamieszczał
Last edited by Zibi_007 on Mon Mar 31, 2025 4:27 pm, edited 1 time in total.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036Krzysztof, czego to ja już nie próbowałem
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036