ERGOenergia wrote: Tue Apr 08, 2025 7:25 pm
Ps. Przeanalizowaliśmy dziesiątki uchwytów i inspirowaliśmy się różnymi - jeżeli jest taka potrzeba to dodamy info w instrukcji o licencji - dzięki za uwagę.
Widzę, że mój poprzedni wpis został przez niektórych oceniony zbyt brutalnie. Nie będę tutaj odrębnie cytował i odpowiadał na część poruszonych kwestii tylko odniosę się ogólnie w paru zdaniach.
Nie, nie nie miałem w rękach wersji wysyłanej do testerów, więc ciężko mi powiedzieć czy elementy są takie same jak te do pobrania z Thinkiverse. W trakcie "rozpoznania" wydało mi się, że to ten sam projekt - i jeżeli do ERGO CAM użyto część elementów tego projektu to absolutnie nie miałem zamiaru tego wytykać tylko zwrócić uwagę, że obowiązuje tam licencja, która zobowiązuje podmioty korzystające z projektu o konieczności informowania w formie odnośnika skąd pochodzi. To nie mój projekt, ale zwracam uwagę na licencję zanim ktoś narobi z tego powodu siary.
Komentarz co do ceny to moje osobiste zdanie, że jeżeli projekt jest w fazie rozwoju to betatesterzy chcący nabyć produkt powinni być traktowani "ulgowo", a cena która według mnie wygląda na cenę docelową produktu powinna obowiązywać jak projekt zostanie pozbawiony podstawowych bolączek. Tu przykład:
viewtopic.php?p=202062#p202062
Za chęć przesłania kamerki dziękuję - już mam i jedna mi wystarczy
Zdaję sobie sprawę z ogromu pracy, poświęconego czasu, pieniędzy w uruchomienie i rozwój projektu. Trzymam kciuki za dalszy rozwój oraz powodzenie inwestycji.