A możesz przełączyć ja w tryb konfiguracyjny? Wykręć ja z obudowy i naciśnij chyba 10 razy ten przycisk resetu albo trzeba go przytrzymać powyżej 5 sek.mmiikk wrote: Sun Apr 13, 2025 7:58 pm Wygląda na to że załatwiłem (zepsułem) sobie już drugą bramkę SONOF RF BRIDGE w taki sam sposób już po osuplowaniu i działała dopóki...
Wszystko działało jak w pierwszej (opisane w tym wątku wcześniej , wetedy myślałem że mam trefną bramkę i się zepsuła po dniu, ale to jest 100% powtarzalne:
Działały dopóki nie skonfigurowałem wszystkich 20 przekaźników 16 na odbiorniki od 17 na nadajniki, pierwszy przekaźnik ponieważ był bezużyteczny (nie wiedzieć czemu były na nim 2 action triggery w cloud) wyłączyłem z poziomu GUI - i to pewnie jest przyczyna śmierci bramki.
Po resecie z poziomu GUI w obu bramkach to samo się stało: dioda niebieska świeciła bardzo słąbo, po wyłączeniu zasilania i włączeniu ponownym dioda nie świeci w ogóle
po takich samych działaniach, podejrzewam ze wyłączenie pierwszego przekaźnika w konfiguracji w jakiś sposób uśmierca bramkę.
Dioda już nie świeci tak samo jak w pierwszej bramce, bramka nie łączy się z suplą i nie rozgłasza sieci.
Teraz pytanie jakieś możliwości zresetowania konfiguracji takiej bramki, moze po tym ożyje?
Trzeba po prostu pamiętać - bramka sonoff w supli działa dopóki pierwszy przekaźnik jest włączony - dziwne ale tak chyba jest. Powtórzyła się w dwóch moich bramkach.
Sprawdzałem i u mnie domyślnie wciśnięcie na 5 sek wpuszcza w tryb konfiguracyjny.
To bardziej jak jakiś konflikt wygląda i bramka się nie łączy do chmury. Jak wpuścisz ja w tryb konfiguracyjny to będziesz widział w last stare co ja boli