Cześćvajera wrote: Fri Apr 18, 2025 7:45 pm@[email protected] Miałeś może okazję przetestować ten licznik?vajera wrote: Sun Apr 13, 2025 9:09 pmNo dobra - w wersji 0.7.32 dodałem Twój licznik 3-fazowy, ale to pierwsze takie urządzenie, wymagało sporo zmian i nowego kodu a ja nie mam możliwości przetestowania tego miernika - nawet gdybym go zamówił to skąd wezmę 3 fazy
Bardzo proszę o feedback - czy działa, czy raportowane wartości mają sens, czy mnożniki się zgadzają itd.
Uwaga - ten licznik raportuje 4 wartości sumaryczne:
Licznik elektryczny Supla ich nie obsługuje (obsługuje te wartości, ale dla każdej fazy oddzielnie), więc testowo utworzyłem dla nich 4 kanały GPM - tak jak radził @klew musisz sprawdzić czy suma tych parametrów dla wszystkich faz zgadza się z tymi wartościami sumarycznymi.Code: Select all
ENERGY #PRODUCED_ENERGY POWER POWER_FACTOR
Od razu zaznaczam, że nie za bardzo wiem co zrobić, jeżeli nie będzie się zgadzać - aż tak na 3 fazach się nie znam![]()
Po 1, dzięki za dodanie urządzenia do listy.
Licznik uruchomiłem, dodał się w cloudzie jako kilka sensorów ale nic na nich nie jest rejestrowane.
Chwilowo odpuściłem temat, zamówiłem dongle'a Sonoff do Home Assistant i sprawdzę czy wtedy będzie coś rejestrowane
Na tą chwilę czujniki nic nie rejestrują: W Home Assistant maja podobno każda fazę osobno pokazywać. Jak uruchomię dam znać