Jeśli chodzi o Auratona to temat takiej sytuacji został rozwiązany bardzo prosto

, po prostu nie ma przycisku na głowicy do zmiany temperatury

. Wszystkie nastawy idą z aplikacji ,clouda . Tak samo harmonogram ( nie wiem czy on nie jest zapisany w bramce ale nie chce opowiadać głupot - to by musiał @klew wypowiedzieć ) .
Szczerze to ja głowicę Auratona ma ustawione na jedną temperaturę w manualu

.
Jeśli chodzi o te głowice zigbee to wielki ukłon dla @vajery że chce dodać każdą z nich , z tego co mówi to Sonoff nadaje się idealnie i jeśli ktoś chce budować system na zigbee to myślę że należy wybrać jej .
Ja osobiście mam ME167 myślę że zostało z niej wyciśnięte dużo funkcjonalności którymi można zarządzać z Supli .
Przedewszystkim dodana został możliwość termometru zewnętrznego . Który został sprytnie wymyślony przez autora bramki i przesyła po prostu korektom temperatury do głowicy . Chociaż ze względu na to że głowica ma ograniczenia w postaci przesłania korekty o 1 stopień . Powoduje to czasem anomalię w działaniu głowicy ale jest to spowodowane wyłącznie samym urządzenie ME167 jak i jego wewnętrzny oprogramowanie niestety na to już nie mam wpływu .
Przy okazji chciałem zapytać @vajera jaki rozkaz wysłać w Telnet aby jednak wysłać korektę na przykład 1,3 stopnia , chciałem sprawić może ona jednak przyjmuje takie wartości

, nie doczytałem nigdzie ale wartość nastawione dla tej głowicy np.21,9 jak sprawdzałem fizycznie to działają czy on akceptuje tylko pełne wartości np. 22 ?