Dobra odkryłem o co chodzi:
1. wgrałem jak zwykle najnowszy release do C6
2. kupilem SONOFF TRV
3. sparowałem z bramką - wskazałem termometr (temperatura i wilgotność, ale działa tylko temperatura) który jest kanałem innym niż 100, ale działającym z tym SONOFF - wskazałem jako termometr odniesienia.
4. trochę poczekałem na temperaturę i zadziałało
5. wróciłem do poprzedniego TRV Moues
6. termometr wskazałem (ale inny niż 100) z głowicy to "temperatura i wilgotność" i ten nic nie wskazuje (chyba -1/?)
7.niestety jest nadal błąd i mimo kilku dni nie złapał temperatury.
8. cbdu (co było do udowodnienia - że ten Moes to guano) - pójdzie na półkę rzeczy nie działających,
9. SONOFF działa pięknie - za to Wam pieknie dziękuję, ze będę mógł zmigrować się z Tuya do Supla.
Zibi_007 wrote: Thu May 08, 2025 4:11 pm
Po pierwsze usuń ten czujnik otwarcia drzwi - bo się zdziwisz, jak zadziała. Wiemy, że dodaje się automatycznie i była już o tym tutaj informacja. W przyszłości będziesz mógł tutaj dodać np. czujnik otwarcia okna i jak będziesz wietrzył, to głowica się wyłączy.
Po drugie jako termometr główny wybierz czujnik temperatury i wilgotności, który dodał Ci się z głowicą (uwaga, nie temperatury - bo to kanał /100/ testowy).
Instrukcję resetu i parowania pisałem Ci właśnie pod to g...o, jak byłeś łaskaw nazwać tę głowicę. Wbrew pozorom po prawidłowym dodaniu i wyborze jako termometru głównego zewnętrznego czujnika temperatury (np. Xiaomi) działa bardzo przyzwoicie. A sterowanie z Supli jest dokładnie takie samo, jak innych termostatów.