Dziękuję za odp… bo powiedziano mi że będzie działać
(Tzn. będziesz mógł sterować roletą, ale nigdy nie będziesz wiedział, co dane "kliknięcie" zrobiło - czy się zamyka, czy otwiera itp.)
Dziękuję za odp… bo powiedziano mi że będzie działać
Można ustawić, tylko te % są liczone jako czas pracy silnika, a nie faktycznego zasłonięcia.cirek wrote: Thu Jul 10, 2025 7:21 pm Cześć,
Czy w tych sterownikach w aplikacji można ustawić konkretny procent otwarcia lub zamknięcia rolety np. zamknij rolete na 50%
Pytam, bo przymierzam się do kupna i założenia. Roletan na taras duża i obok mniejsza.
Który wybrać mSRW czy SRW?
Pozdrawiam
Wojtek
Można ustawić konkretny % otwarcia lub zamknięcia i zdecydowanie dokładniej to uzyskasz na module mSRW, bo ma detekcję prądu silnika rolety.cirek wrote: Thu Jul 10, 2025 7:21 pm Cześć,
Czy w tych sterownikach w aplikacji można ustawić konkretny procent otwarcia lub zamknięcia rolety np. zamknij rolete na 50%
Pytam, bo przymierzam się do kupna i założenia. Roletan na taras duża i obok mniejsza.
Który wybrać mSRW czy SRW?
Pozdrawiam
Wojtek
Jeżeli na przewodzie żółto-zielonymKorn wrote: Fri Jul 11, 2025 5:15 pmCześć, czy mogę prosić o pomoc w zadziałaniu srw-01? Zainstalowany jako centralne zamykanie rolet. Reszta rolet na sterownikach srp-01. Wcześniej z przycisków wszystko działało natomiast po podłączeniu sterownika centralnego nic.
Aplikacja działa, sterownik klika ale rolety stoją.
Z przycisków działają wszystkie
Z góry dziękuję za pomoc
Na tym zdjęciu niewiele widać. Zakładam, że żółty przewód to faza a szary to N. W każdym razie sygnalizacja ESP działa w module raczej poprawnie. Czarny i brązowy wchodzą w ścianę i nic o ich połączeniu nie wiemy. Jak są podłączone i gdzie nic nie raczyłeś nas poinformować.Korn wrote: Fri Jul 11, 2025 5:15 pm Cześć, czy mogę prosić o pomoc w zadziałaniu srw-01? Zainstalowany jako centralne zamykanie rolet. Reszta rolet na sterownikach srp-01. Wcześniej z przycisków wszystko działało natomiast po podłączeniu sterownika centralnego nic.
Z góry dziękuję za pomoc
Sterowniki SRP-01 mają dedykowane wejścia do sterowania centralnego, także prąd jest tam praktycznie zerowymalarz wrote: Fri Jul 11, 2025 5:53 pm Trzecia sprawa to potencjalny problem z obciążeniem tego SRW jak masz podpięte do niego trochę rolet. SRW możesz obciążać do 5A. Ale jak pisałem na początku - nie wiemy co tam i gdzie jest podłączone.
Włącznik jest dobrze podłączony, problem jest gdzieś indziej. Ogólnie sterowanie centralne na SRW-01 to słaby pomysł.RomanG wrote: Fri Jul 11, 2025 5:39 pmJeżeli na przewodzie żółto-zielonymKorn wrote: Fri Jul 11, 2025 5:15 pmCześć, czy mogę prosić o pomoc w zadziałaniu srw-01? Zainstalowany jako centralne zamykanie rolet. Reszta rolet na sterownikach srp-01. Wcześniej z przycisków wszystko działało natomiast po podłączeniu sterownika centralnego nic.
Z góry dziękuję za pomocjest "L" (faza
), to w wyłączniku roletowym zamień go z przewodem brązowym.