Zibi_007 wrote: Sat Aug 02, 2025 2:35 pm
LukiSpajder wrote: Sat Aug 02, 2025 1:53 pm
Zibi_007 wrote: Sat Aug 02, 2025 1:44 pm
Przeszedłem się teraz po domu i sprawdziłem wybrane termometry (te, które stoją luzem, tych przyklejonych nie ruszałem). Łącznie 7 sztuk. Stan baterii w aplikacji od 54 do 79%. Sprawdzenie miernikiem potwierdza te wartości. Soft na bramkach różny. We wszystkich Xiaomi soft Zigbee (
https://github.com/pvvx/ATC_MiThermometer).
Jeśli jest błąd w sofcie, to u mnie go nie widać...
Dzięki za testy

, to będę próbował kabelkiem wgrać wszystko od nowa z czyszczeniem pamięci w tych termometrach .
Chyba że teraz pomoże wyłączenie tej flagi i będzie tylko raportował jedną wartość
A to jeszcze jedno pytanie czy masz naj nowszy soft w tych termometrach , czy jakiś starasz ?
Soft różny. Zawsze instaluję najnowszy dostępny (oficjalny, stabilny). Najstarsze u mnie to v0118, najnowszy to chyba v0129.
Jeszcze napiszę o głębokim resecie. Warto zrobić, nie zaszkodzi, a może pomóc. Trzymasz zwarte piny tak długo, jak zgaśnie ekran. Powinien się ponownie włączyć, a na urządzeniu zostanie tylko czysty soft. Oczywiście trzeba na nowo sparować, ale w pamięci nie powinno być żadnych"śmieci".
Szczerze co ja już nie robiłem

zanim napisałem że coś nie tak .
Resety , zmiany baterii , wgrywanie od nowa itp.
Ale będę z tym walczył to może coś się uda zrobić bo przyzwyczaiłem się to tych termometrów ale mnie irytuje ta ikona z wykrzyknikiem bateria zero procent

Wgram przez kabel wszystko dam znać czy coś lepiej

Musi u Mnie działać skoro u wszyskich działa