pzygmunt wrote: Thu Aug 07, 2025 7:10 pm
Satel B3 lub B4.
Montujesz w dowolnym miejscu tak aby obwód się otwierał jak tylko brama się trochę otworzy.
Niektórzy narzekają na te Satele, B3 jeszcze w marę tani. No nie bardzo chyba, bo chcę mieć dwa kontaktrony, otwarcia i zamknięcia, a jak będzie w ruchu pomiędzy, to powinna pokazywać apka otwieranie. Jak tylko brama się całkowicie zamknie, to powinien być kontaktron zamknięcia, a jak otworzy do końca, to kontaktron pełnego otwarcia. Pierwsze i trzecie zdjęcie jest chyba odpowiedzią.
Tu będzie na kątowniku jakimś magnes dla kontaktronu pełnego otwarcia, a na dolnej szynie kontaktron wypuszczony na kątowniku lub tulejkach
IMG_20250807_204237.jpg
A tu gdzie pokazuję palcem, będzie kontaktron pełnego zamknięcia, też na jakimś S kątowniku. Magnes jeden w tym samym miejscu chyba wystarczy dla obu kontaktronów? Dobrze myślę?
IMG_20250807_210221.jpg
Jak to jest z tym NO i NC, jest gdzieś jakiś schemat, jak podłączyć Satela do SBW-02?
RomanG wrote: Thu Aug 07, 2025 7:35 pm
Nie wiem, jaki ruch wykonuje ten łącznik - czy nie będzie coś przeszkadzać w swobodnym przemieszczaniu się tych elementów, ale wydaje się, że ten łącznik "porusza się" równolegle do szyny prowadzącej.
To nie wyda, ale dziękuję za sugestię, łącznik się rusza i pod koniec zatrzaskuje w blokadzie.. Chcę dwa kontaktrony, jak mam w bramie wjazdowej Wiśniowskiego, pełnego otwarcia i pełnego zamknięcia, ale czy tu mogę wykorzystać do obu kontaktronów w jednym miejscu magnes?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.