Taka Żona to skarb. ZazdroszczęRobert Błaszczak wrote: Sat Oct 04, 2025 6:14 pmNo to masz dzisiaj kumulację. Urządzenia Auraton działają i do tego milcząca żona...Charnay wrote: Sat Oct 04, 2025 5:51 pm Puenta: walizeczka wylądowała gdzie indziej, głowica i HM wstały natychmiast. Tylko żona przestała się odzywać....![]()
![]()
![]()
![]()
A teraz do rzeczy.
Czego u siebie bym nie robił i jak nie kombinował z ustawieniem, to jeden box na dom był za mało. Skończyło się na dwóch i tak jest optymalnie (jeden w piwnicy, drugi na piętrze). Podłoga z panelami, ogrzewanie podłogowe i podkłady z folią aluminiową (te najbardziej) tak tłumią sygnał z boxa, że nie jest się w stanie przebić przez dwie kondygnacje.
I teraz dwie ciekawostki.
Pierwsza. Jak boxa wyniosłem na dwór (albo jak kto woli na pole) zasilając go z powerbanka, to łapał wszystkie urządzenia. Nawet miałem koncepcję wsadzenia go w karmnik dla ptaków, ale musiałbym jeszcze ciągnąć dodatkowe zasilanie.
Druga. Kiedyś to działało bez kombinacji na jednym boxie. Serio. Ale później @klew w ramach poprawy jakości sygnału zredukował jego moc. I działać przestało. Z tego co pamiętam przy tak mocnym sygnale "wariowały" te urządzenia, które były najbliżej. Przynajmniej ja to tak zapamiętałem...