pablobenio wrote: Sun Oct 05, 2025 8:24 am
Zasilanie SURMA jest po lewej stronie na zdjeciu POWER + - Czy SUPLA pod SBUS A B - ? Tam niby wyprowadzony kabel po suplę .To chyba trzeba to sprawdzić i podpiąć ...
pablobenio wrote: Sat Oct 04, 2025 6:21 pm
Tak Jak podłącze zasilanie 220 V pod 1+ to się otworzy a a pod 2+ to się zamknie
Na kablu podpiętym do zacisków POWER (od lewej) masz naklejkę 24V. I mówisz, że jak podłączasz 220V (obecnie w PL mamy napięcie 230V) pod zaciski DIGITAL IN to możesz sterować markizą?
Robert Błaszczak wrote: Sat Oct 04, 2025 3:00 pm
Jakoś producent (TECH Sterowniki) nie bardzo chwiali się tym produktem na swoich stronach. Jedynie co znalazłem to changelog aplikacji do sterowania inteligentnym domem, gdzie w najnowszej wersji aplikacji dodano obsługę tego sterownika.
Jeśli ten MP-01m jest obsługiwany przez aplikację i zapewne jeszcze przez pilota, to nie pożenisz tego z mSRW-01.
Musiałbyś pokazać jakąś instrukcję tego sterownika, bo mi na hasło SURMA MP-01m znajduje Wiolettę Surmę na FB
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018 Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
Nie masz instrukcji do tego sterownika?
Ja bym tam z 230 nie kombinował, bo to prosta droga do spalenia sterownika. Chyba że w instrukcji jest jasno napisane aby tam 230 dać.
Tak jak Robert napisał, z gotowych produktów ciężko będzie coś dopasować bo podają napięcie 230V na silnik.
Jedyna opcja by Suplą z aplikacji sterować to ESP32 dwukanałowy moduł przekaźnika Wifi Bluetooth DC5-60V/AC220V ESP32-WROOM
Zasilany 5-60V DC i dwa przekaźniki. Powinien się zmieścić.
esp32.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Aby coś dopasować to przede wszystkim odpowiedz dokładnie na poniższe pytania:
1. Czym w tej chwili sterujesz. Czy jest to aplikacja na smartfonie, czy pilot, czy może przyciski na ścianie?
2. Jak próbowałeś sterować na złączu DIGITAL IN i robiłeś zworkę pomiędzy +, a 1, to silnik pracował tylko w czasie zwierania zacisków? Czy może wystarczyło krótkie zwarcie i roleta otwierała się do końca?
3. Do czego masz podłączony biały 3-żyłowy kabel z zacisków SBUS?